Ingredienser til Irish Red Ale

ale

 
Hei!

Mitt første innlegg (mulig det ikke er plassert i riktig kategori) her på dette forumet som jeg nettop har oppdaget. Jeg har lenge tenkt jeg skal forsøke å brygge mitt eget øl og har nå fått litt inspirasjon fra en bekjent i USA. Han har drevet litt med dette og laget god øl. Han kjøper kits etter oppskrift fra http://www.midwestsupplies.com. Det han har lykkes best med og som vist nok er veldig godt er et kit som heter Irish Red Ale, http://www.midwestsupplies.com/irish-red-ale.html. Denne har jeg lyst å forsøke meg på, så nå starter jakten på ingrediense her til lands.

Mengde av ingredienser står i produktbeskrivelsen og enkeltvis er det disse produktene som brukes:

5 Gallons

1. 6 lbGold liquid malt extract (http://www.midwestsupplies.com/briess-gold-unhopped-liquid-malt-extract.html)
2. 12 oz Caramel 40L (http://www.midwestsupplies.com/caramel-40l-briess-1-2-lb.html)
3. 2 oz Special B (http://www.midwestsupplies.com/special-b-castle-1-2-lb.html)
4. 2 oz Roasted Barley specialty grains (http://www.midwestsupplies.com/catalogsearch/result/?q=roasted+barley&x=14&y=20). Litt usikker på hvilken variant som brukes her.
5. 1 oz Cascade (http://www.midwestsupplies.com/cascade-pellet-hops.html)
6. 1 oz Fuggle pellet hops (http://www.midwestsupplies.com/uk-fuggles-pellet-hops-1-oz.html)
7. "Valgfritt" gjær av diverse typer.

Fremgangsmåte, http://www.midwestsupplies.com/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/850/

Så da må jeg videre finne ca tilsvarende ingredienser som kan skaffes her i landet. For meg ser det ut som VinOgBar.no har mye ingredienser. Dette er hva jeg klarer finne frem der av noen lunde samme ingredienser:

1. Lys/light malt ekstrakt (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=919). Av hvilket merke vet jeg ikke hva en skal gå etter.
2. Karamell malt (http://vinogbar.no/index.php?cPath=198_278_281). Aner ikke hvilken malt som kan tilsvare punkt 2 fra orginaloppskriften.
3. Dette punktet er jeg veldig usikker på. Er dette et spesial malt? I så fall er kanskje en av disse brukbar? (http://vinogbar.no/index.php?cPath=198_278_282)
4. Roasted barley (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_278_279&products_id=819)
5. Cascade (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1627)
6. Fuggle (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1652)
7. Gjær vet jeg lite om. Ser det finnes forskjellige typer. Alle tips tas mot med takk :)

Jeg har ikke regnet om til norske måltall enda, men denne batchen er vel på ca 20 liter.

Er det noen erfarne bryggere her som kan si noe om denne oppskriften? Jeg er usikker på "erstatningsproduktene" jeg har funnet og om disse stemmer sånn ca? Mulig jeg ikke trenger følge oppskriften slavisk, og at det finnes andre oppskrifter. Er det noen da som har noen gode oppskrifter?

Håper på gode tips og råd!

Med vennlig hilsen
André
 
Beersmith har et par red ale oppskrifter har jeg funnet ut. disse kan konverteres mellom all grain og ekstraktbrygging med programmet.
jeg etterlyste selv en oppskrift på red ale for en stund siden. Enig med deg.... kjempegodt øl.
Til gjær anbefales nottingham hvis du bruker tørgjær, og ellers en engelsk ale gjær gjør susen der.
har lest et sted at Murphy's red ale faktisk er gjæret med lagergjær.
 
Det jeg ikke har peiling på er om ingrediensene jeg har linket til hos vinogbar vil kunne fungere i oppskriften som midwest bruker i sitt kit. Jeg har så lite peiling på dette at jeg må spørre om det meste for å komme i gang.

André
 
Heisann og gratulerer med ny besettelse...

Mine første brygg bestilte jeg fra Stana, (brygging.no) Da sendte jeg ham en mail, og forklarte hva slags øl jeg ville lage og hvor stor batch jeg hadde tenkt meg.  Så laget han en pakke, kvernet malten og sendte alt jeg trengte til min første runde.

Veldig grei måte å komme i gang på, gjør gode notater, så er det lettere å kopiere om du blir fornøyd, eller å feilsøke når det går til helvete...

Lykke til ;-)
 
Takk for svar :)

Trgncrlsn skrev:
Mine første brygg bestilte jeg fra Stana, (brygging.no) Da sendte jeg ham en mail, og forklarte hva slags øl jeg ville lage og hvor stor batch jeg hadde tenkt meg.  Så laget han en pakke, kvernet malten og sendte alt jeg trengte til min første runde.

Var dette et brygg på maltekstrakt og tilsetninger, eller et helt fra grunn av? Jeg tenkte å sette i gang med ekstrakt før jeg gav meg utpå brygging fra grunn av. Men jeg skal sende en epost og høre hva han kan tilby.

Takk igjen :)
 
Hei

Driver å roter litt med denne oppskriften enda. Som fersking dukker nye ting opp til stadighet. Jeg har blant annet registrert Lovibond og EBC. I orginaloppskriften er alt malt oppgitt med Lovibond. Om jeg ikke har funnet feil produkter kommer malttypene ut med disse Lovibond-verdiene:

Ekstraktet som brukes oppgis å vere mellom 2 og 6 lovibond

Caramel/Crystal 40L - 40
Special B - 130
Roasted Barley - 300

Når jeg da skal finne dette igjen i de norske butikkene fant jeg fort ut at lovibond ikke oppgis, men EBC. Dermed måtte jeg finne ut hvordan dette regnes om. Her er jeg usikker. Noen sier at lovibond * 2 gir EBC, mens jeg her på forumet har lest at dette er for ferdig øl. Fant også en formel som sa lovibond * 2,65 for malt.

Så hva skal jeg forholde meg til for å komme frem til noen lunde riktige produkter i forhold til hva jeg ønsker lage (Irish Red Ale)?

Og hva har lovibond/ebc å si i forhold til smak? Er det kun farge dette måler, eller vil det prege smak også?
 
ale skrev:
Fant også en formel som sa lovibond * 2,65 for malt.

Jeg tror dette stemmer. Special B ligger rundt 300 EBC,  så omrekningen er ihvertfall ikke helt på jordet.

I forhold til smak vil en mørkere crystal malt gi andre smaker en en lysere, så det er ikke berre farge.  Mellom en crystal malt på 130 EBC og 150 EBC er det ikke all verdens forskjell, men du vil merke forskjell på smak mellom en på 150 EBC og 300 EBC.
 
Tilbake
Topp