Hei!
Mitt første innlegg (mulig det ikke er plassert i riktig kategori) her på dette forumet som jeg nettop har oppdaget. Jeg har lenge tenkt jeg skal forsøke å brygge mitt eget øl og har nå fått litt inspirasjon fra en bekjent i USA. Han har drevet litt med dette og laget god øl. Han kjøper kits etter oppskrift fra http://www.midwestsupplies.com. Det han har lykkes best med og som vist nok er veldig godt er et kit som heter Irish Red Ale, http://www.midwestsupplies.com/irish-red-ale.html. Denne har jeg lyst å forsøke meg på, så nå starter jakten på ingrediense her til lands.
Mengde av ingredienser står i produktbeskrivelsen og enkeltvis er det disse produktene som brukes:
5 Gallons
1. 6 lbGold liquid malt extract (http://www.midwestsupplies.com/briess-gold-unhopped-liquid-malt-extract.html)
2. 12 oz Caramel 40L (http://www.midwestsupplies.com/caramel-40l-briess-1-2-lb.html)
3. 2 oz Special B (http://www.midwestsupplies.com/special-b-castle-1-2-lb.html)
4. 2 oz Roasted Barley specialty grains (http://www.midwestsupplies.com/catalogsearch/result/?q=roasted+barley&x=14&y=20). Litt usikker på hvilken variant som brukes her.
5. 1 oz Cascade (http://www.midwestsupplies.com/cascade-pellet-hops.html)
6. 1 oz Fuggle pellet hops (http://www.midwestsupplies.com/uk-fuggles-pellet-hops-1-oz.html)
7. "Valgfritt" gjær av diverse typer.
Fremgangsmåte, http://www.midwestsupplies.com/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/850/
Så da må jeg videre finne ca tilsvarende ingredienser som kan skaffes her i landet. For meg ser det ut som VinOgBar.no har mye ingredienser. Dette er hva jeg klarer finne frem der av noen lunde samme ingredienser:
1. Lys/light malt ekstrakt (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=919). Av hvilket merke vet jeg ikke hva en skal gå etter.
2. Karamell malt (http://vinogbar.no/index.php?cPath=198_278_281). Aner ikke hvilken malt som kan tilsvare punkt 2 fra orginaloppskriften.
3. Dette punktet er jeg veldig usikker på. Er dette et spesial malt? I så fall er kanskje en av disse brukbar? (http://vinogbar.no/index.php?cPath=198_278_282)
4. Roasted barley (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_278_279&products_id=819)
5. Cascade (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1627)
6. Fuggle (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1652)
7. Gjær vet jeg lite om. Ser det finnes forskjellige typer. Alle tips tas mot med takk
Jeg har ikke regnet om til norske måltall enda, men denne batchen er vel på ca 20 liter.
Er det noen erfarne bryggere her som kan si noe om denne oppskriften? Jeg er usikker på "erstatningsproduktene" jeg har funnet og om disse stemmer sånn ca? Mulig jeg ikke trenger følge oppskriften slavisk, og at det finnes andre oppskrifter. Er det noen da som har noen gode oppskrifter?
Håper på gode tips og råd!
Med vennlig hilsen
André
Mitt første innlegg (mulig det ikke er plassert i riktig kategori) her på dette forumet som jeg nettop har oppdaget. Jeg har lenge tenkt jeg skal forsøke å brygge mitt eget øl og har nå fått litt inspirasjon fra en bekjent i USA. Han har drevet litt med dette og laget god øl. Han kjøper kits etter oppskrift fra http://www.midwestsupplies.com. Det han har lykkes best med og som vist nok er veldig godt er et kit som heter Irish Red Ale, http://www.midwestsupplies.com/irish-red-ale.html. Denne har jeg lyst å forsøke meg på, så nå starter jakten på ingrediense her til lands.
Mengde av ingredienser står i produktbeskrivelsen og enkeltvis er det disse produktene som brukes:
5 Gallons
1. 6 lbGold liquid malt extract (http://www.midwestsupplies.com/briess-gold-unhopped-liquid-malt-extract.html)
2. 12 oz Caramel 40L (http://www.midwestsupplies.com/caramel-40l-briess-1-2-lb.html)
3. 2 oz Special B (http://www.midwestsupplies.com/special-b-castle-1-2-lb.html)
4. 2 oz Roasted Barley specialty grains (http://www.midwestsupplies.com/catalogsearch/result/?q=roasted+barley&x=14&y=20). Litt usikker på hvilken variant som brukes her.
5. 1 oz Cascade (http://www.midwestsupplies.com/cascade-pellet-hops.html)
6. 1 oz Fuggle pellet hops (http://www.midwestsupplies.com/uk-fuggles-pellet-hops-1-oz.html)
7. "Valgfritt" gjær av diverse typer.
Fremgangsmåte, http://www.midwestsupplies.com/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/850/
Så da må jeg videre finne ca tilsvarende ingredienser som kan skaffes her i landet. For meg ser det ut som VinOgBar.no har mye ingredienser. Dette er hva jeg klarer finne frem der av noen lunde samme ingredienser:
1. Lys/light malt ekstrakt (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=919). Av hvilket merke vet jeg ikke hva en skal gå etter.
2. Karamell malt (http://vinogbar.no/index.php?cPath=198_278_281). Aner ikke hvilken malt som kan tilsvare punkt 2 fra orginaloppskriften.
3. Dette punktet er jeg veldig usikker på. Er dette et spesial malt? I så fall er kanskje en av disse brukbar? (http://vinogbar.no/index.php?cPath=198_278_282)
4. Roasted barley (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_278_279&products_id=819)
5. Cascade (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1627)
6. Fuggle (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1652)
7. Gjær vet jeg lite om. Ser det finnes forskjellige typer. Alle tips tas mot med takk
Jeg har ikke regnet om til norske måltall enda, men denne batchen er vel på ca 20 liter.
Er det noen erfarne bryggere her som kan si noe om denne oppskriften? Jeg er usikker på "erstatningsproduktene" jeg har funnet og om disse stemmer sånn ca? Mulig jeg ikke trenger følge oppskriften slavisk, og at det finnes andre oppskrifter. Er det noen da som har noen gode oppskrifter?
Håper på gode tips og råd!
Med vennlig hilsen
André