Innspill til Winter Ale oppskirft

Hei alle medbryggere!

Jeg har tenkt å lage meg en god varm vinterøl til den kalde fine tida, og trenger litt innspill på oppskriften.

Målsetningen er å lage en øl som man kan nyte når det er kaldt ute, og vinteren har bredt seg over landet. For å oppnå dette er vel fylde, styke og mørke de tre egenskapene ølen må ha. Jeg ser at Haandbryggeriet sin Bestefar kaller seg en Winter Ale, og det er jo en retning å ta.

Jeg har ikke kommet så langt at jeg har mulighet til å kjøre all-grain brygg, så det blir nødvendig å ha en oppskrift som er mer rettet mot BIAB/ekstrak brygg.

Så langt er det humle jeg kan si noe om:
Bullion AA8%, krydret bittering, aroma
Fuggles AA5%, aroma
Kent Goldings AA5%, finishing

Og gjær:
Nottingham/US05

Så er det da spesialmalt/spraymalt som gjenstår. Her er jeg foreløpig litt blank og trenger innspill! :)
 
Old ale egner seg godt til vinterøl. Sjekk artikkel under medlemssidene eller søk på nettet.
 
Tilbake
Topp