IPA og malt..

Hvilke typer malt og hvor mye bruker dere i deres favoritt IPA ?

Har dere en "standard grain bill" dere bruker hver gang når det brygges IPA?

Jonas
 
Jeg pleier å holde meg til 95% palemalt og 5% caramalt 30 EBC. Holder meg til vanlig palemalt og ikke maris otter siden jeg liker mine IPA rene på maltsiden.
 
Samme som kintii, 95% pale og 2 -3% Cara Pils og lys crystal
Hvis jeg ikke bruker lys malt ekstrakt
 
Jeg pleier å holde meg til 95% palemalt og 5% caramalt 30 EBC. Holder meg til vanlig palemalt og ikke maris otter siden jeg liker mine IPA rene på maltsiden.
Trodde maris otter ga en mildere maltsmak enn vanlig palemalt. Har jeg missforstått?
 
Trodde maris otter ga en mildere maltsmak enn vanlig palemalt. Har jeg missforstått?

Maris otter gir etter min erfaring mer brød/kjeks enn "vanlig" palemalt. Derfor synes jeg at "vanlig" palemalt passer bedre i øl som er humledrevne. Når jeg brygger engelske øl bruker jeg alltid Maris Otter derimot.
 
Tilbake
Topp