Joleøl med krydder..

God kveld godtfolk!

Har tenkt til å sette enda et julebrygg i løpet av helgen (blir nok mer et etterjulsøl). Kunne tenke meg å prøve denne oppskriften enda en gang, men da med litt mer krystallmalt og gjerne litt krydder. Dog vil jeg fjerne irish moss denne gangen, fikk problemer med lit for tidlig klaring...


Generell informasjon
Navn på brygget: Julebokk 2004
Øltype: juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,5 av 50
OG: 1.067
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 27,1 IBU
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum:    94 l

Malt & sukker
15000 gram  45,5 %  münchnermalt  ? EBC   
15000 gram  45,5 %  pilsnermalt  ? EBC
1600 gram  4,8 %  krystallmalt  ? EBC   
1000 gram  3,0 %  carared      ? EBC
  700 gram  2,1 %  carapilsner  ? EBC

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
80 min    67 ºC

Humle
126 gram  Nordbrauer        10,0 % alfa  pellets  koketid 60 min
85 gram  Saaz                2,7 % alfa  pellets  koketid 20 min
45 gram  Hall. Hersbrucker  2,0 % alfa  pellets  koketid 10 min

Krydder og andre tilsetninger
30 gram  Irish moss  koketid 20 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Wyeast Danish Lager 2042 Flytende 125 g + 1 l vørter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    20 dager ved 10-12 ºC
Modning/sekundærgjæring  7 dager ved 16 ºC
Lagring                  7 dager ved -2 - -3 ºC

Noen som har preferanser for krydder, og mengde? (omtrentlig)

:biersmile:
 
Tilbake
Topp