God kveld godtfolk!
Har tenkt til å sette enda et julebrygg i løpet av helgen (blir nok mer et etterjulsøl). Kunne tenke meg å prøve denne oppskriften enda en gang, men da med litt mer krystallmalt og gjerne litt krydder. Dog vil jeg fjerne irish moss denne gangen, fikk problemer med lit for tidlig klaring...
Generell informasjon
Navn på brygget: Julebokk 2004
Øltype: juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,5 av 50
OG: 1.067
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 27,1 IBU
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum: 94 l
Malt & sukker
15000 gram 45,5 % münchnermalt ? EBC
15000 gram 45,5 % pilsnermalt ? EBC
1600 gram 4,8 % krystallmalt ? EBC
1000 gram 3,0 % carared ? EBC
700 gram 2,1 % carapilsner ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
80 min 67 ºC
Humle
126 gram Nordbrauer 10,0 % alfa pellets koketid 60 min
85 gram Saaz 2,7 % alfa pellets koketid 20 min
45 gram Hall. Hersbrucker 2,0 % alfa pellets koketid 10 min
Krydder og andre tilsetninger
30 gram Irish moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager 2042 Flytende 125 g + 1 l vørter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 20 dager ved 10-12 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 16 ºC
Lagring 7 dager ved -2 - -3 ºC
Noen som har preferanser for krydder, og mengde? (omtrentlig)
:biersmile:
Har tenkt til å sette enda et julebrygg i løpet av helgen (blir nok mer et etterjulsøl). Kunne tenke meg å prøve denne oppskriften enda en gang, men da med litt mer krystallmalt og gjerne litt krydder. Dog vil jeg fjerne irish moss denne gangen, fikk problemer med lit for tidlig klaring...
Generell informasjon
Navn på brygget: Julebokk 2004
Øltype: juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,5 av 50
OG: 1.067
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 27,1 IBU
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum: 94 l
Malt & sukker
15000 gram 45,5 % münchnermalt ? EBC
15000 gram 45,5 % pilsnermalt ? EBC
1600 gram 4,8 % krystallmalt ? EBC
1000 gram 3,0 % carared ? EBC
700 gram 2,1 % carapilsner ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
80 min 67 ºC
Humle
126 gram Nordbrauer 10,0 % alfa pellets koketid 60 min
85 gram Saaz 2,7 % alfa pellets koketid 20 min
45 gram Hall. Hersbrucker 2,0 % alfa pellets koketid 10 min
Krydder og andre tilsetninger
30 gram Irish moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager 2042 Flytende 125 g + 1 l vørter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 20 dager ved 10-12 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 16 ºC
Lagring 7 dager ved -2 - -3 ºC
Noen som har preferanser for krydder, og mengde? (omtrentlig)
:biersmile: