I helga brygga jeg mine første to brygg, må nesten komme med noen spørsmål, håper de ikke er for dumme
1. Det første brygget var et nøgne-ø pale ale kit. Hadde litt problemer med høy OG, men det skulle jeg ikke bry meg så mye om i følge svar her på forumet. Satte det til gjæring, fikk fin aktivitet i gjærlåsen hele mandag, men i dag, og særlig i kveld, har det vært ganske labert. Det kommer et plopp, men det er noen minutter mellom hver gang nå. Dette ble altså satt til gjæring søndag formiddag. Er ikke det litt tidlig at det slutter å ploppe nå? Fargen er veldig fin, det ligger et godt lag med grått grums i bånn og resten ser ut som nydelig pale ale og det lille jeg klarer å lukte gjennom gjærlåsen lukter aldeles nydelig.
Så... bare vente noen dager til og så flaske til helga?
2. I går kveld satte jeg (og en medsammensvoren) et ølsett fra bryggselv. Dette var jo ganske mye raskere og enklere enn søndagens femtimers operasjon. Vi var nøye med desinfisering og rørte ganske godt for å oksidere vørteren. Men nå 24 timer senere er det helt dødt - det virker ikke som gjæring har startet i det hele tatt.
Helt håpløst? Eller skal vi bare vente?
1. Det første brygget var et nøgne-ø pale ale kit. Hadde litt problemer med høy OG, men det skulle jeg ikke bry meg så mye om i følge svar her på forumet. Satte det til gjæring, fikk fin aktivitet i gjærlåsen hele mandag, men i dag, og særlig i kveld, har det vært ganske labert. Det kommer et plopp, men det er noen minutter mellom hver gang nå. Dette ble altså satt til gjæring søndag formiddag. Er ikke det litt tidlig at det slutter å ploppe nå? Fargen er veldig fin, det ligger et godt lag med grått grums i bånn og resten ser ut som nydelig pale ale og det lille jeg klarer å lukte gjennom gjærlåsen lukter aldeles nydelig.
Så... bare vente noen dager til og så flaske til helga?
2. I går kveld satte jeg (og en medsammensvoren) et ølsett fra bryggselv. Dette var jo ganske mye raskere og enklere enn søndagens femtimers operasjon. Vi var nøye med desinfisering og rørte ganske godt for å oksidere vørteren. Men nå 24 timer senere er det helt dødt - det virker ikke som gjæring har startet i det hele tatt.
Helt håpløst? Eller skal vi bare vente?