jule ale på ekstrakt ?? nen innspill på opskrift (første jule brygg)

har snekkret sammen en liten juleale og har ett par spørsmål?

jeg mesker jo ikke siden jeg ikke har meskemuligheter så jeg skal steepe spesial maltet , vil steeping skape forgjærbare sukkerarter eller bare bidra med smak og farge?
tenkte og gjære med s-33 og så flaskemodne det ,men har lest at s-33 ikke nødvendigvis tar seg opp igjen i flasken og da kan det jo bli litt vanskelig med kullsyre prod. kan jeg adde en nottingham pakke i tilleg for og bedre på det?
All hjelp motas med takk.
her er oppskriften:
jule ale 2011 Style: Engelsk Old/Strong Ale (juleøl)  Brewer: Thomas Rognan
 
Statistics
Volume: 18 liters
OG: 1086
FG: 
Alcohol: 8.5 % by vol.
Colour: 47 EBC (Dark brown)
Bitterness: 0 IBU
BU/GU: 0


Fermentables
Liquid Light Extract 1800 grammes
Dry Light Extract 2000 grammes
Cara Pils 37 EBC 300 grammes
Cara Munich 100 EBC 250 grammes
Cara Aroma 350 EBC 100 grammes
Melanoidin Malt 400 grammes
Kandis (dark) 150 grammes

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.



Hops
East Kent Golding 5.5% alpha 60 grammes n/a minutes

Fermentation
Yeast: Safbrew S-33


Comments:


3 gr nellik og 1 kanelstang ved 10 min
 
Tilbake
Topp