Nå er ikke jeg ekspert akurat men du burde prøve å brygge en jule Ale, altå bruke en ren og fin sterkt flokkulerende gjær som s-04 eller vlp002 gjære rundt 17 grader viss du ikke ønsker mye gjær preg og således holde deg ganske nært det som regnes som jule øl i norge(brygges somregel med lager gjær)
Du bure også styre unna veldig mørk malt som sjokolade osv, men bruk rikelig med krystall malt og munchner malt.
Her er et forslag som kan bli godt og burde kunne modnes i tide, bru gjærne andre varianter av malt som du har liggendes. men munchner og krystall/karramel er hoved fokuset. dette bør gi en søtlig maltrik jule Ale
Jule ale (Christmas/Winter Specialty Spiced Beer)
Original Gravity (OG): 1.060 (°P): 14.7
Final Gravity (FG): 1.015 (°P): 3.8
Alcohol (ABV): 5.89 %
Colour (SRM): 31.7 (EBC): 62.4
Bitterness (IBU): 14.0 (Average)
60% Munich I
17% Caramunich III
13% Crystal 60
10% Caraaroma
0.9 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.7 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes
Fermented at 17°C with WLP002 - English Ale
Recipe Generated with
BrewMate