Juleale - kvalitetssikring for en nybegynner

Jeg er veldig nybegynner (1 batch så langt), og har veldig lyst til å lage en juleale, men usikker på om mine idéer er helt på jordet, så jeg trenger litt kvalitetssikring her! :)

Min tanke var å basere meg på an amber, men gjøre den noe søtere, mørkere og sterkere.

Hva tror dere om sammensetningen nedenfor for en 30l-batch med øl? (Lenke til oppskrift: http://brewology101.com/AleAbacus/7123/-2)

Koketid: 60min. (35 liter)
OG: 1.071
Farge: 19SRM
IBU: 44
ABV: 7%

Malt:
Maris Oter Pale Ale (3L) - 6kg
Amber malt (38L) - 2,7kg
Crystal 120 (35L) - 1kg
Caramel (50L) - 300g

Humle:
30g Chinook (60m)
30g Cascade (15m)
30g Cascade (3m)

Gjær:
WLP007
 
Det er en ekstrem mengde amber malt. Nå varierer amber en del fra malteri til malteri, men med utgangspunkt i den jeg har mest erfaring med, Thomas Fawcetts, vil jeg tippe på at det verken blir ferdig til jul eller særlig godt.
 
Tilbake
Topp