Hei og hå,
Nå begynner det å nærme seg jul og planen er å lage litt øl så nissen blir glad. Er redd for at det litt for mange smaker. Ideen er en kompleks kryddersmak med litt frisk appelsin. Noen invendinger?
50Liter OG = 1.052-56 IBU=22 Gjær: WLP002
10 grankvister (ca 30 cm lange) trekkes i meskevannet før korn går oppi (ca 20 min)
82% pale
9% krystall (150ebc/56L)
5% krystall (400ebc/150L)
4% sjokolade (1025ebc/385L)
Kok:
40g northern brewer 16 IBU 60min
50g ekg 6 IBU 15min
12g stjerneanis 2min
3g kardemomme 2min
110g appelsinskall 2min
Sekundær bøtte 1:
1.5 vaniljestang
800g svisker deglasert i rødvin
sekundær bøtte 2:
1.5 vaniljestang
Nå begynner det å nærme seg jul og planen er å lage litt øl så nissen blir glad. Er redd for at det litt for mange smaker. Ideen er en kompleks kryddersmak med litt frisk appelsin. Noen invendinger?
50Liter OG = 1.052-56 IBU=22 Gjær: WLP002
10 grankvister (ca 30 cm lange) trekkes i meskevannet før korn går oppi (ca 20 min)
82% pale
9% krystall (150ebc/56L)
5% krystall (400ebc/150L)
4% sjokolade (1025ebc/385L)
Kok:
40g northern brewer 16 IBU 60min
50g ekg 6 IBU 15min
12g stjerneanis 2min
3g kardemomme 2min
110g appelsinskall 2min
Sekundær bøtte 1:
1.5 vaniljestang
800g svisker deglasert i rødvin
sekundær bøtte 2:
1.5 vaniljestang