Hei.
Har en Kølsch som skal flaskes ganske snart, og lurer på om noen har tips om hvor mye sukker som skal til.
Er 7-8gr. farin pr. liter passende, eller bør jeg bruke mer eller kanskje mindre?
Gå for 2,5 volumer CO2. Da trenger du ca. 6-7 g farin per liter. Dette avhenger litt av hvor kaldt ølet er når du flasker det. Blir det for mye kullsyre, vil ølet fort virke litt tynt.
Temperaturen ved flasking er neppe helt avgjørende (vi pleier tappe ved ca. 17-20 grader C), men når ølet er tappet må du sette flaskene i vanlig romtemperatur (ca. 20-21 grader C) i ca. 10 dager for at karboneringssukkeret skal omdannes til kullsyre (og litt ekstra alkohol). Så setter du flaskene kaldt (kjellerkaldt holder) etter det.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.