Karbonering av Kølsch

GeirJ

 
Hei.
Har en Kølsch som skal flaskes ganske snart, og lurer på om noen har tips om hvor mye sukker som skal til.
Er 7-8gr. farin pr. liter passende, eller bør jeg bruke mer eller kanskje mindre?
 
Gå for 2,5 volumer CO2. Da trenger du ca. 6-7 g farin per liter. Dette avhenger litt av hvor kaldt ølet er når du flasker det. Blir det for mye kullsyre, vil ølet fort virke litt tynt.
 
GeirJ skrev:
Bør det være kaldt ved flasking eller betyr det mindre?

Temperaturen ved flasking er neppe helt avgjørende (vi pleier tappe ved ca. 17-20 grader C), men når ølet er tappet må du sette flaskene i vanlig romtemperatur (ca. 20-21 grader C) i ca. 10 dager for at karboneringssukkeret skal omdannes til kullsyre (og litt ekstra alkohol). Så setter du flaskene kaldt (kjellerkaldt holder) etter det.
 
Ja det er nok i det området jeg pleier å holde meg ved karbonering. Kjellerkaldt er ialfall kaldt nok nå, til og med her på Karmøy :eek:
 
Tilbake
Topp