Hei,
Vi brygger batch nr 7 nå har gjort følgende prosess til nå:
- Brygge og fermentere på rom (21-22 grader)
- Overføre fra fermenteringskar til fat og karbonere på fat i ca. 1 uke på rundt 13-14 grader romtemp
- Tappe over fra fat til flasker med beer gun. Dette skjer i romtemp (22-23 grader).
Når vi tapper over til flasker med beer gun, blir det en del skum og vi får ikke fylt flaskene tilstrekkelig. I tillegg blir ølen flat/mister karboneringa.
Sist nå så måtte vi ha såpass høyt "tappetrykk" 0,5-1 bar pga. mye grums som delvis tetta igjen corneliusrøret. Dette ga mye skum og flatt øl. Vi satte fatet og flaskene ute ca. kvarter før vi begynte før å kjøle ned (temp ca. -3 grader).
Det andre fatet hadde mindre grums og vi kunne tappe på ca. 0,3 bar. Det ble mindre skum nå men ølet var bra karbonert.
Begge fatene var karbonert med CO2 på 2 bar hver (separate regulatorer). Øltype IPA.
Noen tips til neste gang vi skal tappe fra fat til flasker? Må vi ha flasker og fat kjølig? Eller kan vi overkarbonere på fat for å kompensere tap av CO2 under tappinga?
Vi brygger batch nr 7 nå har gjort følgende prosess til nå:
- Brygge og fermentere på rom (21-22 grader)
- Overføre fra fermenteringskar til fat og karbonere på fat i ca. 1 uke på rundt 13-14 grader romtemp
- Tappe over fra fat til flasker med beer gun. Dette skjer i romtemp (22-23 grader).
Når vi tapper over til flasker med beer gun, blir det en del skum og vi får ikke fylt flaskene tilstrekkelig. I tillegg blir ølen flat/mister karboneringa.
Sist nå så måtte vi ha såpass høyt "tappetrykk" 0,5-1 bar pga. mye grums som delvis tetta igjen corneliusrøret. Dette ga mye skum og flatt øl. Vi satte fatet og flaskene ute ca. kvarter før vi begynte før å kjøle ned (temp ca. -3 grader).
Det andre fatet hadde mindre grums og vi kunne tappe på ca. 0,3 bar. Det ble mindre skum nå men ølet var bra karbonert.
Begge fatene var karbonert med CO2 på 2 bar hver (separate regulatorer). Øltype IPA.
Noen tips til neste gang vi skal tappe fra fat til flasker? Må vi ha flasker og fat kjølig? Eller kan vi overkarbonere på fat for å kompensere tap av CO2 under tappinga?