Martin Pettersen
Norbrygg-medlem
Hei,
Brygger på en Brewtools B40. Gjærer på en F40 Unitanks. Bokser ølen med Duofiller.
Nå har vi hatt 2 brygg hvor vi ikke har fått til karbonering så derfor spør jeg dere.
Vi har til nå prøvd 2 metoder, vi har karbonert på Unitanken, samt at vi har prøvd å karbonere på fat.
På Unitanken har vi muligheten til å kjøre temperaturen helt ned til 4-5 grader, med fat har vi ikke mulighet til å ha annen temperatur enn romtemperatur 20-21 grader.
Vi har hatt 2 brygg med flate og døde øl. Det er litt skum og brusing i ølen rett etter tapping i glass, men dette forsvinner veldig fort.
Vi har fulgt tabeller og kalkulatoren til Brewfather for å finne trykket vi må karbonere på. Men det hjelper ikke.
Noen som kan gi oss tips og en riktig metode for å få et perfekt karbonert øl. Fra tank til boks og evt. via fat.
Vi kan karbonere via topp i tank, via karboneringsstein i tank eller direkte i fatet.
Hva slags trykk bør vi ha under fylling av bokser, både fra tank, fat og på duofiller?
Brygger på en Brewtools B40. Gjærer på en F40 Unitanks. Bokser ølen med Duofiller.
Nå har vi hatt 2 brygg hvor vi ikke har fått til karbonering så derfor spør jeg dere.
Vi har til nå prøvd 2 metoder, vi har karbonert på Unitanken, samt at vi har prøvd å karbonere på fat.
På Unitanken har vi muligheten til å kjøre temperaturen helt ned til 4-5 grader, med fat har vi ikke mulighet til å ha annen temperatur enn romtemperatur 20-21 grader.
Vi har hatt 2 brygg med flate og døde øl. Det er litt skum og brusing i ølen rett etter tapping i glass, men dette forsvinner veldig fort.
Vi har fulgt tabeller og kalkulatoren til Brewfather for å finne trykket vi må karbonere på. Men det hjelper ikke.
Noen som kan gi oss tips og en riktig metode for å få et perfekt karbonert øl. Fra tank til boks og evt. via fat.
Vi kan karbonere via topp i tank, via karboneringsstein i tank eller direkte i fatet.
Hva slags trykk bør vi ha under fylling av bokser, både fra tank, fat og på duofiller?