Karbonisering for kaldt?

Hei. Lurte på om noen kunne svare en nybegynner på et spørsmål. Har drevet og brygget siden mai nå, og har hatt gode resultater fram til nå. Men jeg ble litt redd i dag når jeg skulle prøvesmake ølene som var laget til jul. Jeg har lagret og karbonisert ølet mitt i en blindkjeller hvor tempraturen holder seg ganske stabilt hele året. Ca 10-15 grader. Men så slo vinteren til og tempraturen sank kraftig i kjelleren hvor alt ølet stod. Etter 9 dager på flasker tengte jeg å ta en smak. Men oppdaget plusselig at ølet var veldig lite karbonisert. Tempraturen var helt nede i 6 grader i kjelleren og panikken begynnte og komme. Har nå flyttet alt ølet opp i romtempratur. Vil det bli skikkelig karbonisert eller har jeg dummet meg ut nå? Takk for svar
 
Hei. Lurte på om noen kunne svare en nybegynner på et spørsmål. Har drevet og brygget siden mai nå, og har hatt gode resultater fram til nå. Men jeg ble litt redd i dag når jeg skulle prøvesmake ølene som var laget til jul. Jeg har lagret og karbonisert ølet mitt i en blindkjeller hvor tempraturen holder seg ganske stabilt hele året. Ca 10-15 grader. Men så slo vinteren til og tempraturen sank kraftig i kjelleren hvor alt ølet stod. Etter 9 dager på flasker tengte jeg å ta en smak. Men oppdaget plusselig at ølet var veldig lite karbonisert. Tempraturen var helt nede i 6 grader i kjelleren og panikken begynnte og komme. Har nå flyttet alt ølet opp i romtempratur. Vil det bli skikkelig karbonisert eller har jeg dummet meg ut nå? Takk for svar

Varme gjør susen:)
 
Tilbake
Topp