Klar for første brygg, noen nybegynner-spørsmål

Utstyret skal være BB60. Har tidligere lagd 2 batch på BB30 til en kompis, så håper dette skal gå fint for seg.

Tenker å lage en amerikansk IPA med IBU oppmot 100 og alkohol forhåpentligvis nærmere 9%.
Tenker i utgangspunktet 70-75% Pale Ale malt med 25-30% karamellmalt og munchener.
Cascade og Galena for hhv aroma og bitterhet. Mesketemperatur og eksakt tilsetningstid for humle får jeg se nærmere på..

Et par raske amatør-spørsmål:
Hvordan regner jeg ut mengden malt jeg trenger for å oppnå ønsket alkoholprosent? Hva er "maksimal" malt-mengde?
Tenker å gjære det i 2x 30L-kar, hvor mye gjær? (og hva slags?) Bare å overføre etter avkjøling med hevert, tilsette gjær, riste, gjærlås og vente?

Tar gledelig i mot alle tips, linker eller annet så det blir en god start på dette!

:D
 
Beersmith regner det ut automatisk for deg. Max malt mengde står vel oppgitt i din bruksanvisning for bb60
Happy brewing:D
 
Dersom du ikke har Beersmith, så er et greit alternativ Beercalc som finnes på haandbryg.dk. Der er også masse oppskrifter.
 
Tilbake
Topp