Hei og hopp ;D
Juleølet er nå etter to uker gjæret ned dit det skal, og det er bra. Gjæren er en Bavarian Lager(2206) som har høy flocculeringsevne, og på disse to ukene
har ølet blitt veldig, nesten klart. Den sedimenterte gjæren lar seg ikke ikke løse seg opp heller.
Så nå begynner jeg å frykt at det ikke skal være no gjær igjen til ettergjæringen på flasker, etter sekundærgjæringen er ferdig. Tror vel egentlig ikke det blir
no problem, men hadde vært fin å høre folks fakta og erfaringer. Hvor lite gjær trengs for og ta seg av prime-gjæret, liksom?
Takk ;D
Juleølet er nå etter to uker gjæret ned dit det skal, og det er bra. Gjæren er en Bavarian Lager(2206) som har høy flocculeringsevne, og på disse to ukene
har ølet blitt veldig, nesten klart. Den sedimenterte gjæren lar seg ikke ikke løse seg opp heller.
Så nå begynner jeg å frykt at det ikke skal være no gjær igjen til ettergjæringen på flasker, etter sekundærgjæringen er ferdig. Tror vel egentlig ikke det blir
no problem, men hadde vært fin å høre folks fakta og erfaringer. Hvor lite gjær trengs for og ta seg av prime-gjæret, liksom?
Takk ;D