Krekling Saison og generelle refleksjoner om bær i øl.

Jeg har en split batch med saison (Wallonian farmhouse og WLP 565) stående og putre på primary for tiden, og der har jeg planer om å ha i noen frosne bær som ble plukket tidligere i år.

Jeg har lest litt på forumene her og det er litt forskjellige spredte erfaringer med bruk av bær i øl, og det jeg egentlig har igjen av valg på agendaen er om jeg skal knuse/mose bærene og ha de på secondary i noen uker før det flaskes, eller om jeg heller de hele på secondary og lar det stå noen måneder før flasking.

Er det noen fordel ved å ha de liggende lenge på hele bær, eller er det bare å knuse de for å få safta ut i ølet?
Jeg vet at på Haandbryggeriet Krekling så safter de bærene før de blander det med ølet.

Noen erfaringer/argumenter/synsinger eller tanker om temaet?
 
Sist redigert:
Jeg har brukt både bringebær og blåbær. Etter stormgjæringen er ferdig slenger jeg oppi bærene i ca 7 dager. Dog legg bærene i en humlepose så slipper du restprodukter (frø osv) i flaskene og det er lett å dra bærene ut når du er ferdig. Husk å vreng ut all den gode saften når du tar ut posen.
 
Tilbake
Topp