Jeg har en split batch med saison (Wallonian farmhouse og WLP 565) stående og putre på primary for tiden, og der har jeg planer om å ha i noen frosne bær som ble plukket tidligere i år.
Jeg har lest litt på forumene her og det er litt forskjellige spredte erfaringer med bruk av bær i øl, og det jeg egentlig har igjen av valg på agendaen er om jeg skal knuse/mose bærene og ha de på secondary i noen uker før det flaskes, eller om jeg heller de hele på secondary og lar det stå noen måneder før flasking.
Er det noen fordel ved å ha de liggende lenge på hele bær, eller er det bare å knuse de for å få safta ut i ølet?
Jeg vet at på Haandbryggeriet Krekling så safter de bærene før de blander det med ølet.
Noen erfaringer/argumenter/synsinger eller tanker om temaet?
Jeg har lest litt på forumene her og det er litt forskjellige spredte erfaringer med bruk av bær i øl, og det jeg egentlig har igjen av valg på agendaen er om jeg skal knuse/mose bærene og ha de på secondary i noen uker før det flaskes, eller om jeg heller de hele på secondary og lar det stå noen måneder før flasking.
Er det noen fordel ved å ha de liggende lenge på hele bær, eller er det bare å knuse de for å få safta ut i ølet?
Jeg vet at på Haandbryggeriet Krekling så safter de bærene før de blander det med ølet.
Noen erfaringer/argumenter/synsinger eller tanker om temaet?
Sist redigert: