loebrygg
Norbrygg-medlem
Etter å ha brygget Nøgne Ø God Jul tenker å brygge et juleøl til som er mer "familievenlig"
Løst inspirert av Nøgne Ø's andre juleøl, Underlig Jul da uten for mye undring for onkel og tante
altså uten krydder
16 liter
30 IBU, 6-7% ALC/VOL, 35 EBC (Deep copper / light brown)
Crystal Malt
Sjokkomalt
10g Columbus @ 60 min
10g Cascade @ 15 min
10g Columbus @ 0 min
WLP007
men for at jeg skal få litt å undre meg over i adventstiden hadde det vært interessant å tilsatt litt krydder på et par av flaskene ved tapping
f.eks en halv kanelstang, et par nelikkspikere, noen skiver ingefær etc.
Noen som har prøvd?
Vil det funke?
Evt. så kunne man jo kokt krydderet 10 min med sukkerlaken før flasking?
Løst inspirert av Nøgne Ø's andre juleøl, Underlig Jul da uten for mye undring for onkel og tante
altså uten krydder
UNDERLIG JUL 15°P, 30 IBU, 6.5% ALC/VOL
The name of this beer is "Peculiar Christmas" in English. This spiced Christmas ale is strange - and indeed a fusion beer. We have gathered inspiration from the Norwegian drink gløgg, and as such this is quite an uncompromising brew. Best served with goro and fattigmann. Recommended serving temperature 10°C/50°F, but you are free to try on higher temperatures....
Ingredients: Maris Otter, Munich, caramel, and chocolate malt; Columbus and Cascade hops; 5 different spices, English ale yeast, and our local Grimstad water.
16 liter
30 IBU, 6-7% ALC/VOL, 35 EBC (Deep copper / light brown)
Crystal Malt
Sjokkomalt
10g Columbus @ 60 min
10g Cascade @ 15 min
10g Columbus @ 0 min
WLP007
men for at jeg skal få litt å undre meg over i adventstiden hadde det vært interessant å tilsatt litt krydder på et par av flaskene ved tapping
f.eks en halv kanelstang, et par nelikkspikere, noen skiver ingefær etc.
Noen som har prøvd?
Vil det funke?
Evt. så kunne man jo kokt krydderet 10 min med sukkerlaken før flasking?