Krystallmalt

Gahr

Norbrygg-medlem
Krystallmalt kommer som kjent i et utall typer. Noen som vet om det egentlig er noen vesentlig forskjell mellom crystal 120 ( °L) og Special B? Begge typene er krystallmalt og begge har en farge på rundt 300EBC. Er det bare så enkelt som at førstnevnte er amerikansk og sistnevnte belgisk? Siden Petit selger Special B fra Castle, ville det jo være praktisk om man kunne bruke denne i stedet for å kjøpe crystal 120 fra utlandet.

Gahr
 
Special B er nok en ganske typisk belgisk malttype. Ifølge nettsiden til Castle Malting så er Special B:

Castle Malting skrev:
Features:
Very special Belgian CaraMalt, with double torrefaction.

Usage:
Abbey Ales. Recommended max. micture: 10 %

Characteristics:
Gives much colour and raisin-like flavour to beer. Imparts a heavy caramel taste. May be substituted for Chocolate and Black malt if bitterness is not desired.

Mens Thomas Fawcett i UK sier

Thomas Fawcett skrev:
Lightly kiln-roasted, Crystal Malt is used in recipes to impart its distinctive 'nutty' flavour and as a general enriching agent in beers

Altså her har vi rusiner mot nøtter (som i seg selv smaker godt sammen ;)). Jeg vil nok ikke bytte ut blind, vær nesten glad at Petit selger Special B, for den er nok ganske spesiell :p
 
Tilbake
Topp