Jeg har tilgang på selvdyrket bygg i nordnorge. Jeg har ca 5 kg maltet bygg og 10-20 kg umaltet bygg. I sommer brygget jeg med maltet og fikk et godt øl, om en "litt" lav meskeeffektivitet på 10-20%... :jaha:
Nå tenker jeg å lage spesialmalt av resten og bruke kommersiell malt til basemalt.
Er det noen som har erfaring med dette? Kunne tenkt meg å brygge noen øl med bare egenprodusert spesialmalt. Her på gården scorer de mørke øltypene høyest i smakstestene, min mor liker Imperial stout, min far robuste portere og min samboer digger brown og mørke amber ales.
Jeg kunne følgelig tenke meg ca:
1 kg lys crystal/caramel
1 kg mørk crystal/caramel
1 kg lys chokolate
1 kg mørk chokolate
1 kg black malt/patent
Av den umaltede byggen kan jeg vel lage roasted barley, men kan jeg lage noe mer av den? Jeg har jo ganske mye av den.
Til nå har jeg googlet en del og det eneste jeg har funnet som jeg anser som en noenlunde pålitelig fremgangsmåte er dette:
http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-4.html
Jeg har allerede forsøkt å riste 2 kg tørr malt på 180 grader i 60 minutter. Resultatet ble så vidt synlig på overfaten av maltet og en del av kornene fikk en mørk nøttebrun farge inni. Dette skal nå ligge å lufte seg til utpå nyåret før det går i meskekjelen.
Har noen gode fremgangsmåter for å fremstille de andre malttypene?
Fortsatt god jul!
Nå tenker jeg å lage spesialmalt av resten og bruke kommersiell malt til basemalt.
Er det noen som har erfaring med dette? Kunne tenkt meg å brygge noen øl med bare egenprodusert spesialmalt. Her på gården scorer de mørke øltypene høyest i smakstestene, min mor liker Imperial stout, min far robuste portere og min samboer digger brown og mørke amber ales.
Jeg kunne følgelig tenke meg ca:
1 kg lys crystal/caramel
1 kg mørk crystal/caramel
1 kg lys chokolate
1 kg mørk chokolate
1 kg black malt/patent
Av den umaltede byggen kan jeg vel lage roasted barley, men kan jeg lage noe mer av den? Jeg har jo ganske mye av den.
Til nå har jeg googlet en del og det eneste jeg har funnet som jeg anser som en noenlunde pålitelig fremgangsmåte er dette:
http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-4.html
Jeg har allerede forsøkt å riste 2 kg tørr malt på 180 grader i 60 minutter. Resultatet ble så vidt synlig på overfaten av maltet og en del av kornene fikk en mørk nøttebrun farge inni. Dette skal nå ligge å lufte seg til utpå nyåret før det går i meskekjelen.
Har noen gode fremgangsmåter for å fremstille de andre malttypene?
Fortsatt god jul!