tomaanen
Norbrygg-medlem
Laget en Kølsch i forrige uke, fra Brygg selv (allgrain sett) 25 l. i Speidelen. Jeg lagde en gjærstarter på 2 liter, hved hjelp av de to rørene med gjær som følger med (White Labs WLP029 German Kölsch) Gjærstarteren stod på kjøkkenbenken, og jeg brukte en akvariepumpe til å lufte starteren. Satte den et døgn i kjøleskapet før bruk. Jeg helte av det meste av væsken, og brukte bare bunnfallet. Allerede etter 3-4 dager, var det litt lite aktivitet i gjæringsfatet. kanskje 30-40 sekunder mellom hvert plopp i gjærlåsen. I går var det ca 90 sek. I forrige uke tilsatte jeg 60g sukker, for kanskje å booste opp prosessen noe. Gjæringskaret har nok stått noe varmt, på 21 C. Det anbefales 16 C.
Er dette som det skal være?
Er dette som det skal være?