Heisann!
Brygger mitt 3dje brygg nå med maltekstrakt. En enkel Ale med innslag av sjokolademalt og krystallmalt.
1.5 L Munton halvmørk ekstrakt, Challenger humle, Wyeast flytende (smack pack).
Bryggingen gikk fint, kjølet ned på 15 minutter.
1) tilsatte gjæren før jeg målte OG. Målte til 1037. Syns dette var lavt, selv om det er 12liter nøyaktig.
Har det noe betydning for OG at gjæret ble tilsatt først? I såfall hvor mye ca?
2) hurtiggjæringen startet fint nå søndag morgen.( bryggedag var lørdag kveld )
I dag er det onsdag og pluppingen har gått ned til noen kjappe plupp for hvert 2.5 min)
Smakte på det og smaken er veldig bra. Målte til 1014.
Er det noen måte og senke mer slik at FG havner under 1010, f. eks med næring?
Hvordan tilsettes næringen for ikke å ødelegge noe ved prosessen?
Vh Martin Lunde
Brygger mitt 3dje brygg nå med maltekstrakt. En enkel Ale med innslag av sjokolademalt og krystallmalt.
1.5 L Munton halvmørk ekstrakt, Challenger humle, Wyeast flytende (smack pack).
Bryggingen gikk fint, kjølet ned på 15 minutter.
1) tilsatte gjæren før jeg målte OG. Målte til 1037. Syns dette var lavt, selv om det er 12liter nøyaktig.
Har det noe betydning for OG at gjæret ble tilsatt først? I såfall hvor mye ca?
2) hurtiggjæringen startet fint nå søndag morgen.( bryggedag var lørdag kveld )
I dag er det onsdag og pluppingen har gått ned til noen kjappe plupp for hvert 2.5 min)
Smakte på det og smaken er veldig bra. Målte til 1014.
Er det noen måte og senke mer slik at FG havner under 1010, f. eks med næring?
Hvordan tilsettes næringen for ikke å ødelegge noe ved prosessen?
Vh Martin Lunde