Artig. Det står også litt om ølbrygging i Hanna Winsnes' berømte Lærebog i de forskjellige Grene af Huusholdningen (1845), bl.a. om viktighet av temperaturkontroll før tilsetting av gjæren, som best kan gjøres ved å stikke armen i vørteren til opp til albuen for å forsikre seg om at den er akkurat passe lunken.
Artig. Det står også litt om ølbrygging i Hanna Winsnes' berømte Lærebog i de forskjellige Grene af Huusholdningen (1845), bl.a. om viktighet av temperaturkontroll før tilsetting av gjæren, som best kan gjøres ved å stikke armen i vørteren til opp til albuen for å forsikre seg om at den er akkurat passe lunken.
Artig. Det står også litt om ølbrygging i Hanna Winsnes' berømte Lærebog i de forskjellige Grene af Huusholdningen (1845), bl.a. om viktighet av temperaturkontroll før tilsetting av gjæren, som best kan gjøres ved å stikke armen i vørteren til opp til albuen for å forsikre seg om at den er akkurat passe lunken.
Artig. Det står også litt om ølbrygging i Hanna Winsnes' berømte Lærebog i de forskjellige Grene af Huusholdningen (1845), bl.a. om viktighet av temperaturkontroll før tilsetting av gjæren, som best kan gjøres ved å stikke armen i vørteren til opp til albuen for å forsikre seg om at den er akkurat passe lunken.
Alltid kjekt å lese slike historiske tekster.....lurer på hva som blir sakt om alt det vi sier her på forumet om 200 år.
Ser ikke bort fra at det blir noen skeptiske blikk og at noen kanskje får seg en god latter.
Alltid kjekt å lese slike historiske tekster.....lurer på hva som blir sakt om alt det vi sier her på forumet om 200 år.
Ser ikke bort fra at det blir noen skeptiske blikk og at noen kanskje får seg en god latter.
Tja, det er vel en del som har endret seg i hjemmebrygging bare de siste ti-tyve årene eller så. Bruk av sekundærkar, for eksempel. Kunnskapen om gjær har vel også blitt en del større og mer utbredt, og ettersom tilgangen på ingredienser er enormt mye større nå enn bare for et par år siden er mange av oppskriftene mer kompetent designet.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.