Hei.
Dette er ikke noe "signaturmalt".
Vi trodde også først at dette var autolyse/feilslått gjæring, som ett resultat av for høy gjæringstemperatur, da vi første gang oppdaget denne "røykesmaken". Det var i den første batchen vi lagde med Bitter at vi oppdaget hint av røykesmak på noen av flaskene.
Det viste seg at dette ikke var pga feil gjæringstemperatur.
Etter en stor porsjon hodebry og en lang prosess med feilsøking, så fant vi omsider ut hva som var den bakenforliggende årsaken til denne smaken.
Feil på noen av varmeelementene i kokekaret har ført til for høy temperatur på varmeelementene.
Den høye varmen har dermed "svidd" vørteren rundt elementene, noe som igjen har ført til denne uheldige røykesmaken.
Vi i Lysefjorden Mikrobryggeri ser veldig alvorlig på denne kvalitet glippen, spesielt siden vi fortsatt er i en oppstart fase, der rykte og god omtale er viktigere enn noen gang for videre ekspandering.
Ett godt produkt av ypperste kvalitet er det som vil og skal gi oss livets rett, og i etterpåklokskapens lys legger vi oss selvsagt flate for denne feilen som har oppstått. Det blir selvsagt en intern oppvask i kjølevannet av en slik kvalitetsglipp, og vi lover å bruke all kritikk fra forbrukeren til vår fordel, ta den som konstruktiv kritikk slik at vi kan lære av våre feil.
Vi lover i fremtiden bot og bedring, samt ett øl dere skal kunne nyte uten å sitte igjen med ubesvarte spørsmål og ett dårlig inntrykk.
Mvh
Lysefjorden Mikrobryggeri AS