Måling av OG

Hei,

Er helt fersk (holder på med første brygg i dag) og sliter litt med å måle OG. Ser det er flere skalaer på Hydrometeret (standard fra startsettet hos Bryggselv.no) og lurer på hvilken jeg skal bruke.

Det jeg har tappet i målebegeret er ganske grumsete (begynnelsen på tapping til gjæringskar). Er det et problem?

Trygve
 
Går helt sikkert fint. Det er vanligst på hjemmebryggernivå (sett vekk i fra Torvald) å operere med Specific Gravity. Den 1.000-skalaen.
 
Takk for tilbakemelding :)

Ser ut som jeg har OG på 1,062 mens jeg i følge oppskriften skulle hatt maks 1,055...
 
Trygvaldo skrev:
Den var ca 20 grader. Hvordan virker temperaturen inn på målingen?

Kort fortalt; dersom temperaturen er høyere enn 20 grader så vil hydrometeret vise en lavere tetthet enn realiteten, mens dersom temperaturen er lavere enn 20 grader vil hydrometeret vise en høyere verdi.

Bruk enten Beersmith eller andre kalkulatorer/tabeller til å korrigere avlesingen, den endrer seg nemlig med temperaturen.
 
Tilbake
Topp