Maltet vs umaltet korn

Det var det svaret jeg fryktet. Men noeå det vel være, hvorfor skulle men ellers ta seg bryet med å malte?
Noe forskjell er det sikkert, for det er jo en ganske kompleks prosess som nesten garantert påvirker smaken noe. For eksempel kan det kanskje være tørket på såpass høy temperatur at det blir mer pale-havre-malt ebb pils-havre-malt. I tillegg kan det jo være at du trenger enzymene, for eksempel når du begynner å nærme deg 30-40%.
 
Hvolken forskjell utgjør det bruke maltet havre vs umaltet/flaket havre? Og ditt for hvete, maltet, puffet og flaket?
Generelt: Erfaringa mi er at råfrukt av ymse slag har lite for seg. Jeg bruker malt. Det forenkler maltlageret. Unntaket er flaka ris - sida malta ris er vrient å få tak i.

Men det er nå bare hva jeg mener jeg har erfart; jeg skal ikke påstå at du aldri vil få noe effekt av råfrukt.
 
Tilbake
Topp