Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Har nettopp gått gjennom maltlagret mitt, og finner ut at jeg har litt VEL mye spesialmalt, som jeg må få bukt med.
Jeg har allerede bestemt meg for å brygge Gahr's bitter (Andrimne Ordinary Bitter), da jeg har gode erfaringer med hans oppskrifter.
Vil gjerne ha forslag på eventuelle oppskrifter som dere har hatt suksess med. Jeg kan godt handle humle og gjær, og foretrekker tørrgjær, men om oppskriften krever spesiell gjær, KAN jeg kjøpe hos bakke brygg (har ikke mulighet til å lage starter, så jeg kommer til å bruke 1 evt. 2 White Labs rør)
Jeg foretrekker sessionøl på alt fra 3-6%.
Ingredienser jeg har liggende:
Humle
100g East Kent Goldings (2012)
100g Amarillo (2012)
50g Amarillo (2011)
50g Hallertauer Mittelfruh (2012)
70g Cascade (2011)
25g Nugget (2011)
75g Magnum (2011)
60g Chinook (2011)
Gjær - Alle pakker er mindre enn 3 måneder gamle.
1x Safale-05
1x Danstar Nottingham
1x Safale-04
Malt
13-14kg Pale Malt (knust i jan/feb, må brukes opp snart)
315g Maris Otter (4,4-6,6EBC)
590g Pils malt (2-3EBC)
700g Carapils (5EBC)
1kg Munich (25EBC)
720g Pale Munich
500g Caraamber (60-80EBC)
535g Vienna Malt
900g Lys Chocolate malt (380-600EBC)
940g Hvetemalt
175g Amber malt
370g Crystal (150EBC)
576g Dark Crystal (400EBC)
1060g Caramalt (50EBC)
340g Havregryn
400g Chocolate malt (900EBC)
790g Roasted Barley
1kg Flaked Barley
NB : All humle er oppbevart i fryser i poser som er forseglet med ikea-klemmer, og all malt er oppbevart i kald, tørr kjeller i tette poser. Gjær er oppbevart i kjøleskap etter alle kunstens regler.
Har nettopp gått gjennom maltlagret mitt, og finner ut at jeg har litt VEL mye spesialmalt, som jeg må få bukt med.
Jeg har allerede bestemt meg for å brygge Gahr's bitter (Andrimne Ordinary Bitter), da jeg har gode erfaringer med hans oppskrifter.
Vil gjerne ha forslag på eventuelle oppskrifter som dere har hatt suksess med. Jeg kan godt handle humle og gjær, og foretrekker tørrgjær, men om oppskriften krever spesiell gjær, KAN jeg kjøpe hos bakke brygg (har ikke mulighet til å lage starter, så jeg kommer til å bruke 1 evt. 2 White Labs rør)
Jeg foretrekker sessionøl på alt fra 3-6%.
Ingredienser jeg har liggende:
Humle
100g East Kent Goldings (2012)
100g Amarillo (2012)
50g Amarillo (2011)
50g Hallertauer Mittelfruh (2012)
70g Cascade (2011)
25g Nugget (2011)
75g Magnum (2011)
60g Chinook (2011)
Gjær - Alle pakker er mindre enn 3 måneder gamle.
1x Safale-05
1x Danstar Nottingham
1x Safale-04
Malt
13-14kg Pale Malt (knust i jan/feb, må brukes opp snart)
315g Maris Otter (4,4-6,6EBC)
590g Pils malt (2-3EBC)
700g Carapils (5EBC)
1kg Munich (25EBC)
720g Pale Munich
500g Caraamber (60-80EBC)
535g Vienna Malt
900g Lys Chocolate malt (380-600EBC)
940g Hvetemalt
175g Amber malt
370g Crystal (150EBC)
576g Dark Crystal (400EBC)
1060g Caramalt (50EBC)
340g Havregryn
400g Chocolate malt (900EBC)
790g Roasted Barley
1kg Flaked Barley
NB : All humle er oppbevart i fryser i poser som er forseglet med ikea-klemmer, og all malt er oppbevart i kald, tørr kjeller i tette poser. Gjær er oppbevart i kjøleskap etter alle kunstens regler.