Jeg har brygget weissbier en gang tidligere, faktisk mitt første all-grain, uten hell. Vet ikke hva som gikk galt da, men det kunne være mange feilkilder da. Etter noen vellykkede brygg var optimismen stor da jeg prøvd meg på ny med et weissbier-brygg. Tappet den første halvliter i kveld og skuffelsen var stor. Smaken hadde omtrent ingen weissbier-gjenkjennelse. Vet ikke hva som har feilet, og håper noen kan komme med gode tips om denne øl-typen.
Her er oppskrift og fremgangsmåte.
24 liter vørt
OG 1054
FG 1015
2,5 kg Pilsenermalt
3,0 kg Hvetemalt
Mesking 60 min 66 °C
28 g Tettnanger 4% 60 min
12 g Hallertau Hersbr. 15 min
Wyeast 3068 Weihnstphn
7 dager primærgjæring 21 °C
Priming og flasking 20 dager
Her er oppskrift og fremgangsmåte.
24 liter vørt
OG 1054
FG 1015
2,5 kg Pilsenermalt
3,0 kg Hvetemalt
Mesking 60 min 66 °C
28 g Tettnanger 4% 60 min
12 g Hallertau Hersbr. 15 min
Wyeast 3068 Weihnstphn
7 dager primærgjæring 21 °C
Priming og flasking 20 dager