Hei, Vi har fått oss en stor rustfri tank på ca 160+ liter som er konisk i bunn og som tåler 4bar trykk.
Tenkte at den passer perfekt til å bygge inn i et kjøleskap med STC1000 og en "spunding" ventil slik at vi kan overføre vørter rett i tanken og ta gjæring og karbonering i samme tank. Men litt Mac Gyver burdet det la seg gjør
Det dukket for opp mange ubesvarte spørsmål i den forbindelse.
Hadde tenkt at følgende prosedyre kunne fungert:
Er der noen som har noen linker til lektyre om dette.
I dag karbonerer vi alt kunstig i Korneliusfat som fungerer greit, men har laget en ny brygge på 100l og da blir det litt mye og ta opp 2 gjæringsfat og 5 korneliusfat.
Hva er ulemper/fordeler med naturlig karbonering i trykktank ?
Tenkte at den passer perfekt til å bygge inn i et kjøleskap med STC1000 og en "spunding" ventil slik at vi kan overføre vørter rett i tanken og ta gjæring og karbonering i samme tank. Men litt Mac Gyver burdet det la seg gjør
Det dukket for opp mange ubesvarte spørsmål i den forbindelse.
Hadde tenkt at følgende prosedyre kunne fungert:
- Brygg og lag whirepool, la det stå i 30 min.
- Kjøl ned og overfør til gjæringstank
- Tilsett gjær og sett rett temperatur på STC.
- Etter 1 dag, steng gjæringslås og still inn rett trykk på "spunding" ventil.
- Dump gjæren etter primærgjæringen er ferdig
- Dump evt. gjærrester etter secunder gjæring er ferdig og FG er som ønsket.
- Kjøl ned øl, Klar til å nytes
Er der noen som har noen linker til lektyre om dette.
I dag karbonerer vi alt kunstig i Korneliusfat som fungerer greit, men har laget en ny brygge på 100l og da blir det litt mye og ta opp 2 gjæringsfat og 5 korneliusfat.
Hva er ulemper/fordeler med naturlig karbonering i trykktank ?