Noen spørsmål fra en nybegynner

Hei
Jeg har noen spørsmål som jeg lurer på om dere kan hjelpe meg med?

Det første har jeg lett masse etter på nettet og forumet uten å finne et svar. Hvordan kan jeg bruke DME? Hvordan tilsetter jeg dette i vørter? Har lest i "how to brew" om dette, men blir ikke helt klok på det.

Siste batch jeg satt, som var den første med ekstrakt og spesialmalt fikk jeg beskjed om å bruke ca 3\4 liter vann på 70 grader til å skylle gjennom humle\malt posen etter endt stepping. Er dette en grei ting?

og, er påmeldingen til Norbrygg fremdeles ikke i orden?

Håper noen kan svare på dette?
 
DME heller du rett oppi vørteren mens den koker. Rør ut klumper.
Skylling av spesialmalten gjøres for å få med siste rest av godsakene. Så lenge du holder deg under 80°C. så er alt greit :ilike:
 
ok, høres bra ut.

Når jeg da i en oppskrift skal bruke 1000g DME så er det i tørrtilstand? Har lest at 500g utvider seg til ca. 750-800g?

Noen som vet noe om Norbrygg innmelding?
 
DME = dry malt extract. På norsk kaller vi det spraymalt. Så ja, den er tør. LME = liquid malt extract. Den er flytende. Sirup-lignende. Søk på YouTube etter "extract brewing" og du vil finne masse gode videoer som viser hvordan det gjøres. Faktisk overraskende enkelt. :) lykke til
 
Tilbake
Topp