Stig Aa.
Norbrygg-medlem
En godt humlet øl skal røske litt i nesa, syns jeg. Feks er 7 Fjell sin Bellevue en nesestyver med svært god aromahumle som røsker der den skal. Her benyttes late hopping, med all humletilsetting 5 min før kokeslutt (+ justert bitterhumle og tørrhumling.) Dette er jo en veldig enkel og effektiv måte å humle på, som gir svært rikelig med humlesmak.
Er det noen grunn til at man ikke skal benytte denne metoden på alle pale ale man ønsker frisk humlesmak av? Er det poeng i å tilsette humle på 20, 15 eller 10 min? Eller for å si det på en annen måte: Er det noen ulemper med late hopping?
Er det noen grunn til at man ikke skal benytte denne metoden på alle pale ale man ønsker frisk humlesmak av? Er det poeng i å tilsette humle på 20, 15 eller 10 min? Eller for å si det på en annen måte: Er det noen ulemper med late hopping?