Seint i høst satte jeg et brygg inne på badet der jeg hadde i to pakker nottingham alegjær og skrudde ned temperaturen til den var på 14 grader. Det sto i den tempen i to dager, så skrudde jeg opp så den gikk langsomt opp til ca. 20. Jeg ble litt nervøs fodi det står på posen til N.Ham at den skal tåle 15 grader. Der sto det en uke. Så var det to uker på flasker ved en temp på mellom 20 og 25. Det ble et bra øl av det. Så bra som man kan få av ekstrakt. jeg kan ikke huske oppskrifta nå er ikke så flink til å nortere ned. Neste brygg skal bli etter denne oppskrift.
3,6 kg lys ekstrakt fra Munton's (Flytende)
1,5 extralys ekstrakt fra Muntons (Flytende)
400 gram røkt malt
200 gram Cara-Crystal
30 gram blad humle Hallertau Hersbrücker 40 gram Bitter kok 60 minutter
10 gram Hallertau Hersbrücker aroma Kok 5 minutter
Klar urt
To poser N.Ham alegjær (Tilsammen 22 gram)
Gjæres på en temperatur på rundt 14-15 grader (Så får junior finne seg i å fryse når jeg dusjer ;D)
Totalt 25 liter.
3,6 kg lys ekstrakt fra Munton's (Flytende)
1,5 extralys ekstrakt fra Muntons (Flytende)
400 gram røkt malt
200 gram Cara-Crystal
30 gram blad humle Hallertau Hersbrücker 40 gram Bitter kok 60 minutter
10 gram Hallertau Hersbrücker aroma Kok 5 minutter
Klar urt
To poser N.Ham alegjær (Tilsammen 22 gram)
Gjæres på en temperatur på rundt 14-15 grader (Så får junior finne seg i å fryse når jeg dusjer ;D)
Totalt 25 liter.