Erlendso
Dommer
Hei;
Jeg har brygget en stund (ikke fra malt, kun fra ekstrakt), og fant endelig fram til dette forumet! Mye bra info her, og virker som det er trivelige folk her og! :skaal2:
Jeg er langt fra supererfaren, men har et par vellykkede forsøk bak meg med spraymalt og flytende malt tilsatt humle.
Jeg ønsker å sprenge grenser ift. kostnader. Lurte på om jeg skulle prøve å lage et overgjært ale/bitter med Sirup(!) som hovedbestandsdel.
Nå kunne jeg tenkt meg å prøve følgende for produksjon av 23 liter:
- 3 kilo mørk sirup
- 0.45 kilo maltekstrakt (billigtypen fra Rimi)
- 0.2 kilo Crystal malt ( i pose før koking)
- 0.1 kilo Chocolade malt (i pose før koking)
- 100 g Saaz humle 4 - 5,5 % (80 gram kokt inn i en time, 20 gram i 15 min)
- Danstar, Nottingham overgjær til 25 liter
Virker dette som en god ide, eller kommer jeg til å få juling på nachspielet?? Kommentar til blandingsforhold??
Mvh.
Erlend
Jeg har brygget en stund (ikke fra malt, kun fra ekstrakt), og fant endelig fram til dette forumet! Mye bra info her, og virker som det er trivelige folk her og! :skaal2:
Jeg er langt fra supererfaren, men har et par vellykkede forsøk bak meg med spraymalt og flytende malt tilsatt humle.
Jeg ønsker å sprenge grenser ift. kostnader. Lurte på om jeg skulle prøve å lage et overgjært ale/bitter med Sirup(!) som hovedbestandsdel.
Nå kunne jeg tenkt meg å prøve følgende for produksjon av 23 liter:
- 3 kilo mørk sirup
- 0.45 kilo maltekstrakt (billigtypen fra Rimi)
- 0.2 kilo Crystal malt ( i pose før koking)
- 0.1 kilo Chocolade malt (i pose før koking)
- 100 g Saaz humle 4 - 5,5 % (80 gram kokt inn i en time, 20 gram i 15 min)
- Danstar, Nottingham overgjær til 25 liter
Virker dette som en god ide, eller kommer jeg til å få juling på nachspielet?? Kommentar til blandingsforhold??
Mvh.
Erlend