RayOlav
Norbrygg-medlem
Hei,
Har endelig gått til innkjøp av ett startsett for ølbrygging. Det er av det litt billigere varianten, som er basert pa malt- og humleekstrakt. Kjøpte også en pose med maltekstrakt pulver, for å bruke istedenfor vanlig sukker (som det står man skal bruke på pakken).
Men etter og ha søkt litt rundt på forumet, sitter jeg igjen med noen få spørsmål før jeg setter i gang.
1. Er det riktig å koke opp maltekstrakt pulveret med 5 liter vann, la det koke i 15 min., for så og ta kjelen av platen og blande inn sirupen? Eller bør sirupen også få koke litt? Har forstått det sånn at litt av aromaen da kan dampe bort.
2. Går det greit å blande det i kjelen, rett i gjæringskaret med kaldt vann (20 liter ca.) for å få avkjølt det?
3. Det fulgte også med en ekstra 25 liters bøtte, som jeg tenkte jeg skulle bruke før tapping, for å blande det ferdig gjæra ølet med sukker lake. Er dette anbefalt istedenfor og ha sukker rett på flaska? (Hva er ellers den ekstra bøtta til?)
Håper på svar, da jeg er litt usikker før jeg setter mitt første brygg
Mvh - Raymond
Har endelig gått til innkjøp av ett startsett for ølbrygging. Det er av det litt billigere varianten, som er basert pa malt- og humleekstrakt. Kjøpte også en pose med maltekstrakt pulver, for å bruke istedenfor vanlig sukker (som det står man skal bruke på pakken).
Men etter og ha søkt litt rundt på forumet, sitter jeg igjen med noen få spørsmål før jeg setter i gang.
1. Er det riktig å koke opp maltekstrakt pulveret med 5 liter vann, la det koke i 15 min., for så og ta kjelen av platen og blande inn sirupen? Eller bør sirupen også få koke litt? Har forstått det sånn at litt av aromaen da kan dampe bort.
2. Går det greit å blande det i kjelen, rett i gjæringskaret med kaldt vann (20 liter ca.) for å få avkjølt det?
3. Det fulgte også med en ekstra 25 liters bøtte, som jeg tenkte jeg skulle bruke før tapping, for å blande det ferdig gjæra ølet med sukker lake. Er dette anbefalt istedenfor og ha sukker rett på flaska? (Hva er ellers den ekstra bøtta til?)
Håper på svar, da jeg er litt usikker før jeg setter mitt første brygg
Mvh - Raymond