RayOlav
Norbrygg-medlem
Hei igjen
Takker for alle svarene jeg fikk i fobindelse med mitt første brygg. Har nå fått det på flasker. Smakte på det under tapping, og forventningene er ikke så store, smakte ganske vassent (hvis det sier noe).
Men, men det var et rimelig sett, og har fått meg i gang :skitbra:
Har nå satt min andre batch. Det er et St Peter´s IPA 3 kg ekstrakt sett.
Alt har gått greit, men er litt bekymret for lav OG. Målte denne til 1.045. På settet står det at det bør tappes når FG er under 1.014, og det skal gi en ABV på 5,5%.
Burde ikke OG da vært mye høyere? Rundt 1.055?
Det var et godt lag med skum (rørte og ristet bra) da jeg tok ut prøven til OG, kan det ligge så mye sukker i dette, at prøven vil bli lavere?
Mvh - Raymond
Takker for alle svarene jeg fikk i fobindelse med mitt første brygg. Har nå fått det på flasker. Smakte på det under tapping, og forventningene er ikke så store, smakte ganske vassent (hvis det sier noe).
Men, men det var et rimelig sett, og har fått meg i gang :skitbra:
Har nå satt min andre batch. Det er et St Peter´s IPA 3 kg ekstrakt sett.
Alt har gått greit, men er litt bekymret for lav OG. Målte denne til 1.045. På settet står det at det bør tappes når FG er under 1.014, og det skal gi en ABV på 5,5%.
Burde ikke OG da vært mye høyere? Rundt 1.055?
Det var et godt lag med skum (rørte og ristet bra) da jeg tok ut prøven til OG, kan det ligge så mye sukker i dette, at prøven vil bli lavere?
Mvh - Raymond