Jeg kom over noen artikler fra BeerTools som fikk meg til å heve øyenbrynene.
http://www.beertools.com/html/articles.php I "The Roving Brewer Episode 1" hevder Eric Watson at FWH= First Wort Hoping er noe man ikke skal gjøre.
Mesking: Fullmodifisert malt trenger bare 20 minutter mesking på 68-70 °C.
Lufting: Det er gjæren som skal ha oksygen, ikke vørten. Det er kun ved store volum at man skal tilføre oksygen til vørten.
I "Episode 2" utdyper han bla lufting og oppbygging av starter. Start med 100 ml, luft 24 timer. Øk så til 200 ml, luft i 24 timer. Osv. Doble til du har ønsket mengde. All lufting er med akvariepumpe og sten i rustfritt stål.
Noe høres fornuftig ut, noe er jeg litt tvilende til. Hva synes dere?
janhfje ???
http://www.beertools.com/html/articles.php I "The Roving Brewer Episode 1" hevder Eric Watson at FWH= First Wort Hoping er noe man ikke skal gjøre.
Mesking: Fullmodifisert malt trenger bare 20 minutter mesking på 68-70 °C.
Lufting: Det er gjæren som skal ha oksygen, ikke vørten. Det er kun ved store volum at man skal tilføre oksygen til vørten.
I "Episode 2" utdyper han bla lufting og oppbygging av starter. Start med 100 ml, luft 24 timer. Øk så til 200 ml, luft i 24 timer. Osv. Doble til du har ønsket mengde. All lufting er med akvariepumpe og sten i rustfritt stål.
Noe høres fornuftig ut, noe er jeg litt tvilende til. Hva synes dere?
janhfje ???