cjohansen
Norbrygg-medlem
I går hørte jeg en gammel episode av Basic Brewing Radio, der en kar presenterte resultatene av et forsøk han hadde gjort for å teste hva som var mest effektiv måte å oksygenere vørter på. Det som fanget oppmerksomheten min mer enn noe annet var dette: Etter å ha overført kokt og nedkjølt vann til et tomt kar (skånsomt) kunne han, med et oksygenmeter, måle ganske høy oksygenmetning (opptil 65% "saturation", uten at jeg har noe som helst peiling på hva det er og hvordan det henger sammen med ppm). Det jeg tenkte da var at det må jo bety sinnsyk oksyderingsfare ved omstikk?
Hvis det er sånn at omstikk har så stor risiko for oksygenering - er det mye pes å ha CO2 til å "purge" et gjæringskar før omstikk? Hvordan gjør jeg i så fall det?
Hvis det er sånn at omstikk har så stor risiko for oksygenering - er det mye pes å ha CO2 til å "purge" et gjæringskar før omstikk? Hvordan gjør jeg i så fall det?