Heisan!
Har satt noen diverse ølsett, men fant fort ut at ølsettene fra Bryggselv.no var av mye bedre kvalitet - så det går stort sett i disse. De to siste settene jeg satt var av "ale-type", men jeg tror kanskje at temperaturen (på vaskerommet) var noe høyt, for jeg har fått en slik "sitrus-smak" på øllet. Det er ikke det at øllet smaker skrap, men tror at det kunne vært mye bedre. Tempen har vært oppi 24 grader.
Spørsmål:
- Er 24 grader for høyt for ale-type?
- Kan jeg brygge ale-sett i boden hvor jeg har et sted mellom 10-16 grader, avhengig av værtype?
- Vil boden være mer egnet til lager/pils?
Ennå veldig uerfaren med brygging, men synes dette er kjempemorro. Ser jo at jeg kanskje burde begynne med all-grain da dette faktisk også blir en del rimeligere, og kanskje ennå bedre øl :namnam:
Takk for svar.
Har satt noen diverse ølsett, men fant fort ut at ølsettene fra Bryggselv.no var av mye bedre kvalitet - så det går stort sett i disse. De to siste settene jeg satt var av "ale-type", men jeg tror kanskje at temperaturen (på vaskerommet) var noe høyt, for jeg har fått en slik "sitrus-smak" på øllet. Det er ikke det at øllet smaker skrap, men tror at det kunne vært mye bedre. Tempen har vært oppi 24 grader.
Spørsmål:
- Er 24 grader for høyt for ale-type?
- Kan jeg brygge ale-sett i boden hvor jeg har et sted mellom 10-16 grader, avhengig av værtype?
- Vil boden være mer egnet til lager/pils?
Ennå veldig uerfaren med brygging, men synes dette er kjempemorro. Ser jo at jeg kanskje burde begynne med all-grain da dette faktisk også blir en del rimeligere, og kanskje ennå bedre øl :namnam:
Takk for svar.