Hei.
Har mitt andre brygg til gjæring og det er første forsøk på ale fra ekstrakt og egen humling.
Den har stått og bobblet siden fredag (idag er det onsdag). Målte FG igår til 1012-13. Aktiviteten i gjærlåsen er nedadgående, men det er fortsatt 5-6 plopp (store)i minuttet. Når dette reduserer seg skal jeg da stikke om (foreksempel fredag)? Og vidre? Bør jeg la den stå noen dager også stikke om igjen samtidig som jeg tilsetter sukkerlake og tappe på flasker umiddelbart da? Det jeg er usikker på er om gjæren "dør" når jeg stikker om første gangen og lar det stå for klaring, slik at det ikke er gjær nok til å spise sukkeret når det kommer på flaske.
På første brygget som var et rent ølsett (Scottish export) gjæret det i 4 dager (kanskje lite, men FG var da 1006). Så stakk jeg om og rørte inn sukkerlake og tappet med en gang. Dette ølet ble igrunn helt greit og jeg henter heller en av disse enn noe av "billig"ølet jeg har stående som jeg gjerne drikker til mat på kvelden.
Motar gjerne kommentarer for hvordan jeg skal te meg vidre og om det jeg gjorde med førtse brygget også.
Sabeltann
Har mitt andre brygg til gjæring og det er første forsøk på ale fra ekstrakt og egen humling.
Den har stått og bobblet siden fredag (idag er det onsdag). Målte FG igår til 1012-13. Aktiviteten i gjærlåsen er nedadgående, men det er fortsatt 5-6 plopp (store)i minuttet. Når dette reduserer seg skal jeg da stikke om (foreksempel fredag)? Og vidre? Bør jeg la den stå noen dager også stikke om igjen samtidig som jeg tilsetter sukkerlake og tappe på flasker umiddelbart da? Det jeg er usikker på er om gjæren "dør" når jeg stikker om første gangen og lar det stå for klaring, slik at det ikke er gjær nok til å spise sukkeret når det kommer på flaske.
På første brygget som var et rent ølsett (Scottish export) gjæret det i 4 dager (kanskje lite, men FG var da 1006). Så stakk jeg om og rørte inn sukkerlake og tappet med en gang. Dette ølet ble igrunn helt greit og jeg henter heller en av disse enn noe av "billig"ølet jeg har stående som jeg gjerne drikker til mat på kvelden.
Motar gjerne kommentarer for hvordan jeg skal te meg vidre og om det jeg gjorde med førtse brygget også.
Sabeltann