Ønsker innspill på første IPA-brygg

Knast

 
Planen min er:
Volum:25 liter
OG:1065
FG: 1012
Alcohol:5.9 % by vol.
Colour:15 EBC
Bitterness:71 IBU tinseth
BU/GU:1.18

Malt
Warminster Maris Otter Pale 5 EBC 5800g
Castle Malting Munich 25 EBC 300g
Weyermann CaraAmber 70 EBC 250g
Castle Malting Cara Gold 120EBC 100g

Humle
35g Summit18%alpha 30g 60min
25g Citra11.9%alpha 15min
25g Sorachi Ace12%alpha 15min
25g Citra11.9%alpha 2min
25g Sorachi Ace12%alpha 2min
10g Citra11.9%alpha tørr 7dager
10g Sorachi Ace12%alpha tørr 7dager
10g Citra11.9%alpha tørr 10dager
10g Sorachi Ace12%alpha tørr 10dager

Har sett over en del oppskrifter og stjålet litt hist og pist(pga. tilgang på råvarer og slikt), ser dette ok ut?
Usikker på humleskjema.. burde jeg bytte humletyper?
 
Dette ser rimeleg greitt ut. Humletypane er å finne i IPA, så dette ville eg ikkje endra, sjølv om oppsettet kan vera smått utradisjonelt. Eg ville nok redusert bitterhumla litt, 35g summit 18% i 60 på 20-25L kan fort verte mykje. Ville prøvd med 25g 60 min. Blir nok snadder.
 
De hadde ikke inne Citra på Bakke Brygg. Vurderer å erstatte med Mosaic, vil det fungere? eller burde jeg gå for en annen kombinasjon? Hva går Mosaic gått sammen med som aromahumle?
 
Da ble IPA´n brygget i går, alt gikk greit, men jeg fikk for høy OG. OG ble 1072, så da lurer jeg på om jeg burde ha økt gjærmengden? Brukte en pakke med safeale us-05 på 20L i gjæringskaret. Gjæren ble rehydrert i 1h før pitching. Iflg. mrmalty burde gjærmengden være 15g, men denne kalkulatoren tar ikke hensyn til gjærtype.. har det noe å si? eller er det kun antall gjærceller som betyr noe? ble mange spm her nå..

Før jeg gir meg med spm: hvis jeg må/burde pitche mer gjær, skal jeg da gjøre det etter at primærgjæringen er over?
 
Du har nok underpitcha litt, men ved bruk av overgjær har det mindre betydning. Eg ville latt det stå, men skaka karet forsiktig etter dag 4-5 berre for å vekke gjærcellene litt. Det roar ihvertfall ned bryggaren meir enn det vekker gjærcellene, hehe.
 
Tilbake
Topp