1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Overivrig høy-G juleøl - kjøle ned eller la gå?

En tråd i 'Brygging' startet av AndyHagen, 8 Sep 2014.

  1. AndyHagen

    AndyHagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hei,
    Kom nettopp hjem til en noe overivrig juleøl. Klokket inn på 23-24C på overflate av tank, og har noe i overkant av 100 plopp/min.
    Spørsmålet: åpne dørene og få stasen et par grader ned, eller la den drive på?
    Vil unngå å sjokke den, men ønsker jo heller ikke trøbbel med kvaliteten.

    (Jada, uproft uten blowoff, men det er første gangen med høy G - ble tatt litt på senga gitt)
    image.jpg
    Takk for hjelp!

    Anders
     
    #1 AndyHagen, 8 Sep 2014
    Sist redigert: 8 Sep 2014
  2. Arne Joakim

    Arne Joakim
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Hvor lenge har den stått?
    Jeg mistenker at det beste er å la den gjøre seg ferdig ca der den er nå, og heller kaldlagre den litt...
     
  3. AndyHagen

    AndyHagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hei,
    Dette var etter 24t.
    Jeg fikk temp ned i 22,5C, og redusert fra 100 til 60 plopp.
    Tok ikke sjansen på annet. Så får jeg bare se om det har blitt noen usmaker jeg må gjøre tiltak på.
    Hva bidrar kaldlagringen med?
    Takk for innspill!!
     

Del denne siden