på kok nå

biri

 
lager bare en eksperiment øl.
1.5 kg lys malt
100 gr. east kent goldings.
safale s-04
en batch på 10 liter

det er bare for å kjenne smaken på humlen.

noen formeninger?
 
kokte bare 30 minutter.
vet ikke helt om det var lenge nok.
men det var det jeg bestemte meg for.

skal lage en til helt lik bare med en annen humle.
kall det en form for forskning.
 
Dersom du brukte 100g humle med alfasyre på ca 5% regner jeg ut en IBU på ca 90. Det blir svært bittert. Ville kokt mye mindre humle og tilsatt resten som tørrhumle etter primærgjæring for å få med mye aroma.
 
jaja.
godt det bare er en liten batch da.
bittert øl er ikke så ille, men det går en grense.

tanken var å gjøre nummer 2 helt lik.
men kan modifisere, hvis jeg får gode råd.
 
:ilike: for prosjektet ditt!

Du kan slå inn humlemengder -og koketider i http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi, og få umiddelbar feedback på forventet bitterhet målt i IBU. Da kan du også brygge flere batcher hvor humlesorten er forskjellig, men IBU, "fermentables" osv er identisk, for sammenligning av humlesorter.

Enig med Helge T i fordelen med å tilsette humle i gjæringskaret, eventuelt helt på slutten av koketiden.
 
jeg lagde en til.
men da hadde jeg i 25 gr humle på 15 minutter og 15 gr. på 5 minutter.
da har jeg 2 forskjellige, blir jo gøy å se hva jeg ender opp med.
fikk ikke tatt sg måling
men med 1.5 kg malt på 10 liter vann så blir rundt 1050 om jeg ikke tar feil.
så jeg tenker etter endt gjæring så er det noe i nærheten av 4%.
 
sjekket ut hva jeg har lagetr med beercalc.
bør ende på 4,1 prosent på begge 2.
den første med east kent goldings 100 gram kokt i 30 minutter får en ebu på 77.
den andre med goldings kokt 15 minutter og 5 minutter får en ebu på 20.
ser forskjellen i tallene her. håper bare det kan drikkes da.
 
Drikkes kan det helt sikkert, spørsmålet er vel heller om det blir godt!.
Det ligger noen bra artikler i medlemseksjonen som kan være til god hjelp for fremtidige brygg, Anbefales....
 
Tilbake
Topp