Dersom du brukte 100g humle med alfasyre på ca 5% regner jeg ut en IBU på ca 90. Det blir svært bittert. Ville kokt mye mindre humle og tilsatt resten som tørrhumle etter primærgjæring for å få med mye aroma.
Du kan slå inn humlemengder -og koketider i http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi, og få umiddelbar feedback på forventet bitterhet målt i IBU. Da kan du også brygge flere batcher hvor humlesorten er forskjellig, men IBU, "fermentables" osv er identisk, for sammenligning av humlesorter.
Enig med Helge T i fordelen med å tilsette humle i gjæringskaret, eventuelt helt på slutten av koketiden.
jeg lagde en til.
men da hadde jeg i 25 gr humle på 15 minutter og 15 gr. på 5 minutter.
da har jeg 2 forskjellige, blir jo gøy å se hva jeg ender opp med.
fikk ikke tatt sg måling
men med 1.5 kg malt på 10 liter vann så blir rundt 1050 om jeg ikke tar feil.
så jeg tenker etter endt gjæring så er det noe i nærheten av 4%.
sjekket ut hva jeg har lagetr med beercalc.
bør ende på 4,1 prosent på begge 2.
den første med east kent goldings 100 gram kokt i 30 minutter får en ebu på 77.
den andre med goldings kokt 15 minutter og 5 minutter får en ebu på 20.
ser forskjellen i tallene her. håper bare det kan drikkes da.
Drikkes kan det helt sikkert, spørsmålet er vel heller om det blir godt!.
Det ligger noen bra artikler i medlemseksjonen som kan være til god hjelp for fremtidige brygg, Anbefales....
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.