gustavf
Administrator
Er det noen som har prøvd pasteurisering av hjemmebrygg?
Jeg har en Berliner Weiße som jeg ønsker å tilsette fruktsaft eller likør og flaske. Ettersom jeg da samtidig vil tilsette sukker, må jeg drepe bakterier og gjær på en effektiv måte for å hindre at sødmen blir borte og ølet blir overkarbonert.
Et par ideer jeg har tenkt på:
- Vil det fungere å flaske ølet på vanlig måte og varme flaskene etter at de er korket?
- Ha ølet over på små beholdere, for eksempel plastposer, som raskt kan varmes opp og kjøles ned før det tømmes over på fat og karboneres.
- Sirkulere ølet gjennom en kjøler som er senket i varmt vann og en som er senket i isvann.
Ikke noe av dette slår meg som utpreget gode idéer.
Jeg har en Berliner Weiße som jeg ønsker å tilsette fruktsaft eller likør og flaske. Ettersom jeg da samtidig vil tilsette sukker, må jeg drepe bakterier og gjær på en effektiv måte for å hindre at sødmen blir borte og ølet blir overkarbonert.
Et par ideer jeg har tenkt på:
- Vil det fungere å flaske ølet på vanlig måte og varme flaskene etter at de er korket?
- Ha ølet over på små beholdere, for eksempel plastposer, som raskt kan varmes opp og kjøles ned før det tømmes over på fat og karboneres.
- Sirkulere ølet gjennom en kjøler som er senket i varmt vann og en som er senket i isvann.
Ikke noe av dette slår meg som utpreget gode idéer.