Pincha på 30 grader

loebrygg

Norbrygg-medlem
Hadde ikke mulighet til å vente lengre idag og pincha på 30 grader
Hvor kritisk er det?
Tror den nådde 27 -28 grader etter fortynning med starter
 
loebrygg skrev:
WLP007 var gjæren jeg PITCHA :)

Men du tok den ned til riktig temperatur?

Har ikke mye erfaring med det selv men utifra det jeg har sugd til meg av info vil du få endel mer smaker, estere fusel og ethanol og en god del gjærceller iom at de formerer seg raskere ved høyere temperaturer. Men øl blir det :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
 
Så lenge du får denne ned til en grei gjæringstemp i løpet av noen timer så går det nok helt fint dette. Det er noe annet om den hadde blitt gjæret i flere dager på en slik temperatur, da kan du risikere å få div rare smaker. Det kommer nok til å bli bra dette :)
 
Burde kanskje skrevet det som kintii påpeker ja. Gjæren smaksetter mest i løpet av de første 72 timer såvidt meg er bekjent.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
 
Tilbake
Topp