Pleier å høre på podcasts mens jeg driver oppussingsarbeid og idag satte jeg på "Brewing High Gravity Beers with John Palmer Beersmith Podcast 33" på Brewsmith.com.
Nyttig og fin podcast, men en ting gjorde at jeg spisset ører: ca. 20min ute så snakker han om gjærmengde og da sier han: med riktig mengde gjær, vil en Barley Wine kunne drikkes etter et par uker likedan som en mindre OG øl. Det at Barley Wine sies å måtte lagres inntil et år, er egentlig pga at historisk har disse (og andre high gravity øl) vært underpitchet.
Dette synes jeg var spennende å høre, høres også noenlunde logisk ut. I tilfelle av Imperial Stout er lang lagring mere forståelig pga mengden med Roasted Barley, Brown malt osv hvor smakene må få tid på seg, men da f.eks en Barley Wine hvor maltsammensetningen ikke er riktig så røff og komplisert......
Og likedan påstand om at de fleste gjærtyper kan takle opp mot ABV 12%, det er bare et spørsmål om gjærmengde og hvilkår (oksygen, næring osv).
Kommentarer?
edit:
Jeg burde hørt ferdig før posting. Dette var en kjekk podcast, nevner bl.a at det ultimate trikset ved å bryte den berømte .020 grensen er å tilsette lagergjær, som da evner å spise mere av sukkerartene.
Nyttig og fin podcast, men en ting gjorde at jeg spisset ører: ca. 20min ute så snakker han om gjærmengde og da sier han: med riktig mengde gjær, vil en Barley Wine kunne drikkes etter et par uker likedan som en mindre OG øl. Det at Barley Wine sies å måtte lagres inntil et år, er egentlig pga at historisk har disse (og andre high gravity øl) vært underpitchet.
Dette synes jeg var spennende å høre, høres også noenlunde logisk ut. I tilfelle av Imperial Stout er lang lagring mere forståelig pga mengden med Roasted Barley, Brown malt osv hvor smakene må få tid på seg, men da f.eks en Barley Wine hvor maltsammensetningen ikke er riktig så røff og komplisert......
Og likedan påstand om at de fleste gjærtyper kan takle opp mot ABV 12%, det er bare et spørsmål om gjærmengde og hvilkår (oksygen, næring osv).
Kommentarer?
edit:
Jeg burde hørt ferdig før posting. Dette var en kjekk podcast, nevner bl.a at det ultimate trikset ved å bryte den berømte .020 grensen er å tilsette lagergjær, som da evner å spise mere av sukkerartene.