Har akkurat gjæret ferdig (trodde jeg) 50l stout. OG på ca 1064, håpet på en FG på rundt 1014. Brukte to pakker med Safale 04, rehydrert. Stormgjæring startet ila 24 timer ganske kraftig og kom ut gjennom hullet til gjærlås ("europris gjærkar" 25l). den stod i ca 19-20 grader i ca 10 dager. Coldcrash i to dager på trappa ca 2-3 grader på begge spannene.
Da jeg skulle tappe dette på fat i går kveld målte jeg en gravity på ca 1025 (alt for høyt), samme på begge fatene, så de ble ikke tappet om. Drar bort i 11 dager ila kvelden. Kan jeg bare tilsette mere gjær i gjærkarene og la de stå varmt i de 11 dagene jeg er borte? Bør jeg riste karene godt etter jeg har satt til gjær? Bør jeg prøve og plaske og rote oppi der for å få mest mulig oxygen tilsatt?
Mange spørsmål, men de haster litt med ei løsning i og med at jeg drar bort som sagt ...
Da jeg skulle tappe dette på fat i går kveld målte jeg en gravity på ca 1025 (alt for høyt), samme på begge fatene, så de ble ikke tappet om. Drar bort i 11 dager ila kvelden. Kan jeg bare tilsette mere gjær i gjærkarene og la de stå varmt i de 11 dagene jeg er borte? Bør jeg riste karene godt etter jeg har satt til gjær? Bør jeg prøve og plaske og rote oppi der for å få mest mulig oxygen tilsatt?
Mange spørsmål, men de haster litt med ei løsning i og med at jeg drar bort som sagt ...