Rabarbra i øl?

Dette er en øloppskrift jeg har laget, testet og drukket. Rabarbra var ikke frosen, ikke skrellet og rå. Sprayet ned stilkene med starsan og kuttet de opp i 1/2 cm tykke skiver som jeg tilsatte som man skulle tørrhumle (etter 3-4 dager). Ølen er ferdig og jeg er godt fornøyd. Siktet på en sommer øl med lett syrlighet og det ble det. Blir å lage flere av disse :) WLP380 ble valgt som gjær pga. den gir en rimelig nøytralt resultalt og ikke bidrar med banansmak som f.eks WLP300.

HOME BREW RECIPE:
Title: Survik

Brew Method: All Grain
Style Name: Weizen/Weissbier
Boil Time: 60 min
Batch Size: 10 liters (fermentor volume)
Boil Size: 15.6 liters
Boil Gravity: 1.031
Efficiency: 64% (brew house)

STATS:
Original Gravity: 1.048
Final Gravity: 1.011
ABV (standard): 4.87%
IBU (tinseth): 16.27
SRM (ebcmorey): 7.2

FERMENTABLES:
1.45 kg - German - Wheat Malt (60.4%)
0.95 kg - German - Pilsner (39.6%)

HOPS:
12 g - Hallertau Mittelfruh, Type: Pellet, AA: 3.75, Use: Boil for 60 min, IBU: 13.58
4 g - Tettnanger, Type: Pellet, AA: 4.5, Use: Boil for 15 min, IBU: 2.7

MASH GUIDELINES:
1) Temp: 44 C, Time: 20 min, Amount: 6 L, Cloves favor
2) Temp: 67 C, Time: 60 min, Amount: 8 L
3) Temp: 77 C, Time: 5 min, Amount: 9.5 L

OTHER INGREDIENTS:
400 g - Rubarb, Type: Flavor, Use: Secondary
0.5 tsp - Servomyces, Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil

YEAST:
White Labs - Hefeweizen IV Ale Yeast WLP380
Starter: Yes
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76.5%
Flocculation: Low
Optimum Temp: 18.89 - 21.11 C
Fermentation Temp: 17 C
Pitch Rate: 0.75 (M cells / ml / deg P)

TARGET WATER PROFILE:
Profile Name:
Ca2: 22
Mg2: 0
Na: 5
Cl: 8
SO4: 3
HCO3: 59
Water Notes:

NOTES:
Pitch 14.5 °C and increase to up to 17 °C allowing the beer to dry out.

This recipe has been published online at:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/255390/survik
 
Tilbake
Topp