Nå er vi straks klare for å starte byggingen av vårt bryggeri. Og det blir 50 L bryggerifat fremfor Corneliusfat.
Sålenge vi holder oss til en type så er det jo helt greit det. Da kan vi ha reservedeler som pakninger etc tilgjengelig.
Blir å bruke bryggerifat også til gjæring selv om det ikke er koniske.
Men så kommer det til rengjøring av utstyr. Er det noen som rengjør og desinfiserer med steam? Hvilket utstyr trenger vi evt. for å kunne kjøre steam?
Det blir noen stålrør med meierikoblinger, samt slanger med hurtigkoblinger. Slangene skal tåle 140 °C, så steam på 120 °C bør jo være helt fint.
Det blir et helt lukket system fra vørteren tappes til den er på serveringsfatet. Vi metter vørter med O2 fra tank.
Tuller vi nå eller er det ok å rengjøre med steam?
Sålenge vi holder oss til en type så er det jo helt greit det. Da kan vi ha reservedeler som pakninger etc tilgjengelig.
Blir å bruke bryggerifat også til gjæring selv om det ikke er koniske.
Men så kommer det til rengjøring av utstyr. Er det noen som rengjør og desinfiserer med steam? Hvilket utstyr trenger vi evt. for å kunne kjøre steam?
Det blir noen stålrør med meierikoblinger, samt slanger med hurtigkoblinger. Slangene skal tåle 140 °C, så steam på 120 °C bør jo være helt fint.
Det blir et helt lukket system fra vørteren tappes til den er på serveringsfatet. Vi metter vørter med O2 fra tank.
Tuller vi nå eller er det ok å rengjøre med steam?