Funker det?
Brygget en 25 liters batch igår.
90% Pils Malt.
8% Hvete
2% Special B.
En halvliter Coca Cola ekstrakt nedkokt av 2 liter Cola.
1 kilo honning
1 kilo sukker.
Ørlite grann hallertauer humle ved 60, 15 og 5 min der mest kom på på slutten.
OG er på 1062. Brukes belgisk saisongjær. Gjærkaka til forrige batch som jeg lagde en "SuperSaison" på 13% med FG på 1030.
Flere feller her..
1: Gjæren kan for alt jeg vet allerede være død pga for kraftig brygg ved forrige batch
2: En fugl (Kenny Meilby) hvisket meg i øret at Coca Cola inneholder fosfor, noe som ikke er spesielt bra for gæren.
Noen som har erfaring med Cola ekstrakt?
Dersom den inneholder fosfor, vil den ødelegge batchen, eller vil det bare gjøre at utgjæringen stopper litt tidligere?
Om den gjærer som den skal så vil den stoppe mellom 1001 og 1005
Brygget en 25 liters batch igår.
90% Pils Malt.
8% Hvete
2% Special B.
En halvliter Coca Cola ekstrakt nedkokt av 2 liter Cola.
1 kilo honning
1 kilo sukker.
Ørlite grann hallertauer humle ved 60, 15 og 5 min der mest kom på på slutten.
OG er på 1062. Brukes belgisk saisongjær. Gjærkaka til forrige batch som jeg lagde en "SuperSaison" på 13% med FG på 1030.
Flere feller her..
1: Gjæren kan for alt jeg vet allerede være død pga for kraftig brygg ved forrige batch
2: En fugl (Kenny Meilby) hvisket meg i øret at Coca Cola inneholder fosfor, noe som ikke er spesielt bra for gæren.
Noen som har erfaring med Cola ekstrakt?
Dersom den inneholder fosfor, vil den ødelegge batchen, eller vil det bare gjøre at utgjæringen stopper litt tidligere?
Om den gjærer som den skal så vil den stoppe mellom 1001 og 1005