Sauergut

Jeg startet en prøve "batch" i går, brukte lys DME.
OG 1.044, reduserte pH til 5,34, vi har borevann fra 110m ned i gruunnen (fjell) og har en pH på langt over 8, DMEen reduserte pHen, men ikke nok.
Hadde Pilsner malt i en 5l Erlenmeyer kolbe og helte på avkjølt vørter, det er viktig å fylle fullt for å få minst mulig oksygen, brukte godt med krympe plast for å sikre at det var tett-
Satte kolben i en stor gryte med vann på 48 grader, bruker en Sous Vide stav som holder nøyaktig temperatur.
Pakket det inn i ALU folie og et håndkle. Der skal det stå og kose seg i 5 døgn.
Lagde 2 liter ekstra med vørter som skal brukes til å fylle kolben igjen etter å ha helt av en porsjon ferdig Sauergut.
Vi får se om det funker. :)
Har lagt ved noen bilder.

OG.jpg
ph.jpg
malt.jpg



malt2.jpg

sousvide1.jpg

sousvide2.jpg
 
Tilbake
Topp