Session "IPA"?

Heisann. Har lyst å lage en alkoholsvak men humlerik øl jeg kan pimpe hele dagen og likevel gå an å snakke til.
Noen som  har noen gode tips? Har komponert en liten en her, som jeg tenker å meske høyt, opp mot 70 for å få litt restsødme.

Hophead ALL day session
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1043
FG: 1014
Alcohol: 3.8 % by vol.
Colour: 10 EBC (Golden)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.81

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4500 grammes

Mash schedule: 69 degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Motueka 7% alpha 36 grammes 30 minutes
Motueka 7% alpha 16 grammes 15 minutes
Motueka 7% alpha 16 grammes 10 minutes
Motueka 7% alpha 16 grammes 5 minutes
Motueka 7% alpha 16 grammes 1 minutes

Fermentation
Yeast: Unspecified

Comments:
 
Har brygget noe lignende selv, i form av en engelsk bitter. Dette plir velg ikke en IPA, i allefall ikke om du følger den tradisjonelle beskrivelsen, men det antar jeg heller ikke er poenget.

Personlig, ville jeg byttet ut humletilsetningene ved 5 og 1 minutt med tørrhumling, og heller bare kasta 30-40 gram rett i karet etter stormgjæring. Har ikke vært borti humletypen du har satt opp.

Kanskje litt crystalmalt, for litt farge og kompleksitet. 500 gram eller noe sånt for eksempel?

Men for all del, hadde drukket den jeg :)
 
Det blir selvfølgelig ikke en IPA, derfor anførselstegn :)
For å få litt sødme blir det høy mesk, eventuelt står jeg for øyeblikket å karamelliserer litt sukker for å se litt på det, blir i allefall e fantastisk farge på det (i allefall den som brant, ble helt dyp rød og noe jeg vil få til uten å brenne). 150-200g sukker karamellisert skulle vel hjelpe litt på fylden, og kanskje det blir steingodt ;) Skal fundere litt på humletilsetningene, og antakelig gjøre noe med 5 og 1 minuttern... Blitt mye tørrhumling i det siste så jeg husker ikke hvordan det smaker uten, så tørrhumling skal jeg avstå fra, men takk likevel. 10min på 80 grader før fullført nedkjøling kanskje...
 
Jeg brygger jevnlig en session APA, som blir noe lignende. Ser at de jeg har brygget blir litt sterkere for hver gang :)

Jeg vil anbefale å bruke crystalmalt/meske på høy temperatur slik at du får en del restsødme, ellers blir det fort tynt øl. Kjør på med masse humle! En session-øl føles lett veldig bitter på grunn av lite sødme, så pass på IBU, og bruk gjerne bare smaks/aromahumle. Den forrige jeg brygget føles veldig bitter, men er bare 34 IBU...

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch= http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Lindy%20HOP%20Head&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Lindy%20HOP%20Ale&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
 
Tilbake
Topp